Alaraajakirurgia

Alaraajakirurgia

Alaraajakirurgian yksikössä hoidetaan alaraajan akuutteja vammoja, vamman jälkitiloja, kuluman aiheuttamia oireita sekä alaraajan virheasentoja. Potilaat tulevat hoitoon joko lähetteellä avoterveydenhuollosta, muista terveydenhuollon yksiköistä tai ensiavun kautta päivystyksenä.

Tapaturmapotilaan hoidossa pyritään palauttamaan potilaan toimintakyky mahdollisimman lähelle tapaturmaa edeltänyttä tasoa ja kulumavioissa pyritään merkittävään oireiden lievitykseen.

Olennaisena osana potilaan hoitoa on kuntoutus. Kuntoutusohjaus ja seuranta tapahtuvat alaraajapoliklinikan fysioterapeuttien toimesta.

Hoitopäätökset ovat aina yksilöllisiä ja perustuvat tieteelliseen näyttöön.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Kun sairastut, hakeudu omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Tukielinkirurgian poliklinikka

Puhelinasiointi tekonivelkirurgian, selkäkirurgian, ortopedian, traumatologian ja käsikirurgian poliklinikan ajanvarausasioissa ja leikkausjonotiedusteluissa.

  • Poliklinikan ajanvarausasiat puh. +358 447179010
  • Leikkausjonotiedustelut, osastosihteeri puh. +358 17173732
  • Leikkaushoidonsuunnittelija sairaanhoitaja, terveydentilaan liittyvät asiat puh. +358 447179613

Normaalit aukioloajat

Poliklinikan ajanvarausasiat
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 14:00
Leikkausjonotiedustelut, osastosihteeri
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 14:00
Leikkaushoitoon ja terveydentilaan liittyvät asiat, sairaanhoitaja
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 14:00

Kunnat:

Saarijärvi Hankasalmi Luhanka Uurainen Jämsä Äänekoski Muurame Kannonkoski Joutsa Kinnula Viitasaari Kyyjärvi Konnevesi Multia Toivakka Laukaa Keuruu Petäjävesi Kivijärvi Karstula Jyväskylä Pihtipudas

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.