Uratarinat bannerikuva

alt=

Murupolku

Lähihoitajasta on moneksi -Sanna Vepsäläisen tie palvelusihteeriksi

Lähihoitajasta on moneksi -Sanna Vepsäläisen tie palvelusihteeriksi

Olen Sanna Vepsäläinen, 49-vuotias lähihoitaja Kuopiosta. Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2003, sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelmasta. Tämä antoi työelämän reppuuni hyvät eväät.

Työni lähihoitajana aloitin Kuopion yliopistollisen sairaalan gastro- ja urologian kirurgian vuodeosastolla, mistä matkani kulki 15 vuodeksi sisätautien ja keuhkotautien osastolle. Vuonna 2017 sairastuin vakavasti, jonka vuoksi jätin raskaan vuodeosastatyön taakseni ja vuonna 2018 lähdin päivystyksen aulahoitajaksi. Korona rantautui 2020 meillekin ja koronatestauksen ajanvaraukset ja testaukset tulivat hyvin tutuiksi.


​​​​​​​20 vuotta lähihoitajana sai päätöksen vuonna 2023, kun aloin perehtyä palvelusihteerin työhön. Olen aina ollut avoin uusille asioille ja uuden oppimisen halun myötä aloinkin perehtyä toimistotyön saloihin.

Puhelinvaihteen työ on monipuolista ja vastuullista

Tällä hetkellä työskentelen Pohjois-Savon hyvinvointialueen puhelinvaihteessa ja työhöni kuuluu muun muassa kokous- ja koulutustilavarauksia. Pystyn hyödyntämään työssäni lähihoitajan tietämystä. Työ on monipuolista ja vastuullista, vaatii tietoteknillistä osaamista sekä paljon tietämystä, jotta voimme palvella asiakkaita, ammattilaisia ja viranomaistahoja hyvin. Meillä on mukava työyhteisö ja esihenkilö. Aina voi kysyä neuvoa ja apua kollegalta.

Tykkään monipuolisesta työstäni, suurin muutos entiseen oli vuorotyöstä siirtyminen toimistotyöaikaan ja hoitotyön vaihtuminen asiakaspalveluun. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta ja kehittää itseään!

Vapaa-ajalla olen jauho- ja multasormi. Tykkään leipoa ja kasvattaa kukkia sekä viherkasveja. Tälläkin hetkellä kotona on puolet ruokapöydästä vallattuna talvehtiville pelargoneille. Kevään ja kesän odotusta kaikille!