Uratarinat bannerikuva

alt=

Kesätöissä Liisa Vuori

Kesätöissä: Liisa Vuori

 

Liisa Vuori aloitti toukokuun puolivälissä kesätyön Pohjois-Savon hyvinvointialueen viestintä- ja markkinointiyksikössä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa valokuvaaminen, videokuvauksissa avustaminen, tiedotteiden vieminen Pulssi-intraan ja verkkosivuille sekä somen päivittäminen.

– Teen siis aika paljon sekalaisia viestinnän hommia. Opiskelen viestintää Oulun ammattikorkeakoulussa ja viestinnän työtehtävistä minulla on muutaman kuukauden kokemus harjoittelustani Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelta.

Hakuprosessi oli Liisan mielestä kutakuinkin vaivaton, sillä hän haki ensin vahingossa viestintäassistentin paikkaa. Hänen nykyinen esihenkilönsä soitti hänelle ja ilmoitti, että hän ei saanut viestintäassistentin paikkaa, mutta tarjolla olisi kesätöitä.

– Kummastelin hetken, koska luulin koko ajan hakeneeni kesätöitä. Onni onnettomuudessa siis.

Toukokuussa Liisa pakkasi tavaransa ja matkusti junalla Oulusta Kuopioon. Hän on tyytyväinen, että on saanut itse vaikuttaa työnkuvaansa.

– Töissä on ollut kivaa. Olen kiinnostunut valo- ja videokuvaamisesta, joten niitä olen päässyt tekemään. Pidän myös kirjoittamisesta ja tekstien näpertelystä sekä muokkaamisesta, ja sitähän viestinnän tehtävissä riittää.

Hän kokee työssään parhaaksi sen, että saa itse vaikuttaa työtehtäviinsä ja voi tehdä asioita, joista pitää.

– Lisäksi työkaverini ovat todella mukavia ja kannustavia. Apua on tarjolla heti.

Kesätyössä uusien ihmisten kohtaamisia ja moninaisia tehtäviä

Liisa pitää uusien ihmisten kohtaamisesta ja nyt kun kesätöitä on takana reilu kuukausi, hän onkin tavannut paljon uusia ihmisiä. Työpäivien sisältö vaihtelee paljon.

– Saattaa olla, että jonain päivänä olen tekemässä juttua sänkyjenpesuautomaatista ja toisena päivänä syöpäpolilla kuvaamassa videota Terveyskylään.

Työ auttaa Liisaa eteenpäin hänen urahaaveissaan, joten hän laskee myös sen yhdeksi kesätyönsä parhaista puolista. Hän valmistuu ensi vuonna ja suunnitelmat tulevaisuudesta ovat vielä avoinna.

– Mutta huomaan kallistuvani alati kohti viestinnän töitä.

Liisa oppii kesätyössään julkishallinnollisen viestinnän perusasioita ja kehittää samalla taitojaan valo- ja videokuvaajana. Kesätyö opettaa häntä myös toimimaan erilaisten ihmisten kanssa eri tilanteissa.

– Pohjois-Savon hyvinvointialueelle päädyin, koska kaipasin maisemanvaihdosta. Minulla asuu täällä ystäviä ja tuttuja, joten Kuopio vaikutti mainiolta vaihtoehdolta, niin kuin se on ollutkin.

Kuopiossa on paljon kulttuuria, joten kesällä hän aikoo tutustua siihen. Listalla on tällä hetkellä museokäyntejä ja yleistä Kuopioon tutustumista ja paikkojen tutkimista.

– Täällä on kaunista ja kaikki on lähellä. Lisäksi aion, tietysti, syödä kalakukkoa. Ja jäätelöä, sekä uida ja lukea.

Pohjois-Savon hyvinvointialue toivottaa Liisalle iloa kesätyöhön, monia kesäisen Kuopion kokemuksia ja muistoja sekä paljon kalakukkoa ja jäätelöä.