Uratarinat bannerikuva

alt=

Murupolku

Kesätöissä: Nea Rissanen

Kesätöissä: Nea Rissanen

 

Nea Rissanen aloitti toukokuun alussa kesätyöt KYSin teho-osastolla. Hän tekee perushoitajan töitä, eli Nean päivät koostuvat muun muassa perus-, hygienia- sekä asentohoidoista. Lisäksi hän toimii sairaanhoitajien apukäsinä ja hoitaa ravitsemukseen liittyviä asioita potilaille, jotka ruokailevat normaalisti. 

–Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2020 ja nyt opiskelen sairaanhoitajaksi Savoniassa. Minulle oli heti selvää, että jatkan opiskeluja ammattikorkeakouluun.

Nea on ollut aiemmin töissä kotihoidossa, useilla KYSin osastoilla sekä palveluasumisyksikössä. Teho-osastolla työskentely on sujunut oivallisesti. Hän kertoo, että teho-osastolla tiimityö ja moniammatillinen yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää.

–Omasta mielestäni minulla on sujunut hyvin, kiitos kattavan perehdytyksen. Sain hyvät edellytykset työssä osaamiseen ja voin olla luottavaisin mielin osana tiimiä, vaikka eteen voi tulla vaikeita ja tiukkojakin tilanteita. 

–Teholla tiimityö ja moniammatillinen yhteistyö on isossa roolissa, koska kaikkia tilanteita ei voi ennustaa. Lopulta kaikilla on kuitenkin yhteinen tavoite toimia potilaan parhaaksi.

Nea kertoo, että teho-osaston muut työntekijät ovat sanoneet kesän olevan osaston kiireisintä aikaa, kun ihmiset alkavat taas talven jälkeen elää ja tunnetustihan tekevälle sattuu. Vaikka kesä onkin kiireistä aikaa, teho-osastolla on monenlaisia potilastapauksia vuoden ympäri. Nea toteaa, että töissä onnistumisen ja positiivisten kokemusten lisäksi myös palautuminen on tärkeää. 

–Olen ylpeä siitä, että olen pystynyt sisäistämään niin paljon uutta asiaa. Itselle tulee onnistunut olo ja joskus työpäivän jälkeen mietin, että tänään rokkasin tän tietyn asian ihan täysillä.

–On tullut paljon uusia kädentaitoja ja niitä on pitänyt vaan ruveta treenaamaan ja tekemään toistoja siinä uuden opettelun rinnalla. Töissä kun menee tukka putkella sen 8-12 tuntia, niin täytyy pitää huoli jaksamisesta ja palautumisesta. Palaudun itse lepäämällä, tekemällä mielekkäitä asioita ja olemalla ystävien kanssa. Maalaan ja teen käsitöitä. Tykkään työstäkin, kun on niin paljon käsillä tekemistä ja huomaan, että vapaa-ajan kiinnostukset peilaa työhön.


 

Nea kertoo, että hän pitää teho-osaston työyksiköstä ja hänet on otettu hyvin vastaan. Kesätyö myös ohjaa ja auttaa häntä eteenpäin urahaaveissa.

–Kun on itse oppivaisella asenteella, niin saa kesästä paljon irti. Halusin ja pääsin tänne ja olin tosi iloinen siitä. Meillä on koulussa syventävien opintojen valinnat ensi vuoden aikana ja kesätyö kyllä ohjaa minun valintaani. 

–Tämä auttaa valtavasti uralla. Kehityn moniammatillisen tiimin jäsenenä, tiimityöosaaminen ja paineensietokyky kehittyy. Ja koska teholla potilaiden hoito on niin kokonaisvaltaista, niin oppii huomioimaan asioita uudella tavalla.

Nean mielestä Kuopio on juuri sopivan kokoinen kaupunki. Savolaisuus näkyy potilaissakin.

–Ihmiset on täällä leppoisia. Tykkään Kuopiosta kokonsa puolesta, en haluaisi ikinä isoon kaupunkiin. Täällä on palvelut lähellä ja helposti saatavilla. Savoksi kun välillä huastelloo työn lomassa niin siinä rentoutuu kiireisempikin mieli, Nea naurahtaa.

Töiden ohella Nealla on kesäsuunnitelmissa lähteä käymään Kyproksella ja tehdä pienempiä reissuja Suomen sisällä vapaina viikonloppuina. Mukaan mahtuu myös muutamat festarit.

Pohjois-Savon hyvinvointialue toivottaa Nealle aurinkoista ja tapahtumarikasta kesää!