Bannerikuva, KYS Ajopoli

Alt=

Ptv Service Display

KYS Ajopoli

KYS Ajopoli on haastaviin ajoterveysarviointeihin ja ajoterveysasioiden konsultaatioihin keskittyvä erityistason ajopoliklinikka Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Ajoterveydenarviointi tehdään aina moniammatillisesti. KYS Ajopolilla ja moniammatillisessa työryhmässä (raadissa) on edustettuina kaikki lääketieteen erikoisalat.

Kuljettaja voidaan ohjata lähetteellä KYS Ajopolille, kun hoitava lääkäri on todennut erityistason ajoterveyden arvioinnin tarpeelliseksi (lähetekriteerit täyttyvät). Poliklinikkapalveluiden lisäksi KYS Ajopolilta voi pyytää myös kirjallisen konsultaation jo tehdyn ajoterveysarvion tueksi.

KYS Ajopolille voi lähettää tai tehdä kirjallisen konsultaation päätöksen teon tueksi:

  • Jos kuljettajalla tai ajolupaa hakevalla on useita ajoterveyteen vaikuttavia tekijöitä samanaikaisesti (useita sairauksia ja lääkityksiä, päihdeongelmia, havainnoinnin ja keskittymisen ongelmia, ym.)
  • kiistanalaiset tilanteet ajoluvan suhteen
  • lisätutkimusten tarpeen arviot
  • viranomaistahon pyytämät ajokyvyn arviot
  • matalan kynnyksen konsultaatiopyynnöt ajoterveyteen liittyvissä kysymyksissä
  • nuoret, joiden ajoterveyden arviointi on haasteellista (vireystilan, tarkkaavuuden, hahmottamisen haasteita)

Tutkittavalle erityistason ajopoliklinikka tarjoaa eri erikoisalojen moniammatillista asiantuntemusta yhdistävän ajoterveyden arvioinnin yhdellä tai kahdella poliklinikkakäynnillä sen sijaan, että tutkittava joutuisi käymään useilla eri poliklinikoilla eri aikoina.

Poliklinikalla otamme vastaan lähetteitä Pohjois-Savon hyvinvointialueen lisäksi myös muualta Suomesta.

Toimi näin

Ammattilainen: Jos kuljettajan tai ajokorttia hakevan ajoterveyden arviointi on haasteellista ja vaatii lisäselvitystä tai asiantuntijatukea, voit tehdä lähetteen tai konsultaation tutkittavasta KYS Ajopolille.

Tutkittava: Kun lääkärisi arvioi, että ajoterveytesi arviointi vaatii lisätutkimuksia, liikennelääketieteen alan tai usean eri erikoisalan asiantuntijan kannanottoa, hän saattaa lähettää sinut lähetteellä erikoislääkärille tai Ajopolille tutkittavaksi. Lääkärisi voi myös konsultoida Ajopolin asiantuntijoita päätöksentekonsa tueksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lausunto ajokortin hakemista, uudistamista tai korottamisesta haetaan perusterveydenhuollosta tai yksityiseltä lääkäriasemalta.

Jos lääkärisi ei pysty arvioimaan ajoterveyttäsi, hän laatii lähetteen tai konsultaatiopyynnön erikoislääkärille tai Ajopolille.

Mikäli katsomme tarpeelliseksi kutsua sinut vastaanotolle KYS Ajopolille, saat ajasta kirjeitse kutsun kotiin. Itse ei tutkimusaikaa erityistason ajopoliklinikalle voi varata.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Ei valittuna paikkakuntaa

Ajopoliklinikan asiakaspalvelu

Ajopoliklinikan asiakaspalvelu.

Vastaanotot ajanvarauksella.

Puhelin

Palveluajat

Lähetteet ja potilaspuhelut
  • Maanantai - Torstai 09:00 - 11:00
  • Perjantai 08:30 - 14:00

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollinen sairaala huolehtii Pohjois-Savon hyvinvointialueen asukkaiden erikoissairaanhoidosta ja lisäksi Itä-Suomen yhteistyöalueen (Etelä-Savon hyvinvointialue, Keski-Suomen hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue) erityistason erikoissairaanhoidosta.

Osoite

Puijonlaaksontie 2 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

Rakennus 6, 0. kerros

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Lisätiedot, KYS Ajopoli

Yhteystiedot

Ajopoliklinikan käyntiosoite:
KYS Ajopoli, rakennus 6, 0-kerros, Puijonlaaksontie 2, 70210 KYS

Lähetteiden postitusosoite:
Ajopoliklinikka 141253, rakennus 6, 1. krs. PL 100, 70029 KYS

Asiakaspalvelu ma-to kello 9-11 ja pe kello 8.30-14 (lähetteet, potilaspuhelut jne)
p. 044 717 5011

Anne Koivisto
ylilääkäri, KYS Ajopoli
p. 044 717 5629