Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste


Pohjois-Savon hyvinvointialue pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Saavutettavuusdirektiivin tarkoituksena on varmistaa, että verkkosivut ja niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voi käyttää niitä ja ymmärtää, mitä sivuilla sanotaan.

Saavutettavuusseloste koskee www.pshyvinvointialue.fi-sivustoa, joka on julkaistu 15.12.2022. Pohjois-Savon hyvinvointialueen tavoitteena on taata teknisesti saavutettavat, sisällöllisesti ymmärrettävät ja käyttöliittymältään selkeät ja helppokäyttöiset verkkosivut kaikenlaisille käyttäjille.

Verkkosivuillamme on parhaillaan käynnissä kehittämisprojekti, jonka aikana korjataan olemassa olevia haasteita saavutettavuudessa. Tällaisia haasteita ovat esimerkiksi kuvien alt-tekstien osittainen puuttuminen ja tekstilinkkien värityksen korjaaminen. Lisäksi Palvelut-osion palvelukuvausten otsikointitasojen merkinnät ovat puutteellisia. Osa sivuille linkitetyistä pdf-tiedostoista ei täytä saavutettavuusvaatimuksia. Tiedostoja päivitetään saavutettaviin kuluvan vuoden aikana.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme?

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille.

Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Jos et saa näitä tietoja verkkopalvelustamme saavutettavassa muodossa, voit tehdä pyynnön lähettämällä sähköpostia viestinta@pshyvinvointialue.fi. Vastaamme pyyntöösi 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla. Ilmoitamme sinulle, jos vastausaikaa jatketaan.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä selvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten noudattamista Suomessa.  

Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot löydät tämän linkin takaa.