OLKA-toiminta

OLKA-toiminta


OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Tarjoamme potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKAn vapaaehtoiset auttavat sairaalassa liikkumisessa, toimivat juttukaverina sekä muissa vapaaehtoistehtävissä. OLKA-pisteiltä voit saada tietoa järjestöjen potilaille ja heidän läheisilleen tarjoamasta tuesta ja toiminnasta. OLKA-toimintaa koordinoivat Kuopiossa KYS ja Tukipilari.

OLKA-toiminnan palvelut

 • OIVA-tietopalvelu 
  OLKAsta saat tietoa potilasyhdistysten ja sairaalan palveluista. Yhdistykset ja sairaalan yksiköt pitävät OLKA-pisteillä teemapäiviä kertoen toiminnastaan ja tukimahdollisuuksista.
 • Vapaaehtoinen ILONA-palvelu 
  OLKA koordinoi sairaalan vapaaehtoistoimintaa. Sairaalavapaaehtoiset toimivat sairaalan yleisissä tiloissa, osastoilla, odotustiloissa tai potilashuoneissa. Vapaaehtoiset toimivat sairaalassa vapaaehtoistehtävissä mm. aula-avustajina, juttukavereina tai esiintyjinä. Vapaaehtoisen tunnistaa vihreästä liivistä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon.
 • TOIVO-vertaistukipalvelu 
  Koulutetut vertaistukijat antavat tukea oma kohtaisen kokemuksen kautta samassa elämän tilanteessa oleville. Vertaistukijat tunnistaa vihreästä liivistä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon.

OLKA-pisteet

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä kolme OLKA-pistettä, jotka palvelevat sairaalaan asiakkaita, potilaita ja heidän läheisiään. OLKA-pisteiltä saat tietoa potilasyhdistyksistä ja niiden toiminnasta, voit hakea erilaisia materiaaleja tai vaikka luettavaa kirjapisteeltä.

Pääsairaalan OLKA-piste on avoinna arkisin kello 10-14. OLKA-piste sijaitsee Pääsairaalan ensimmäisen kerroksen pääaulassa. Sädesairaalan ja Kaarisairaala OLKA-pisteiltä löydät OLKAn vapaaehtoisia, vertaistukijoita ja työntekijöitä muutamia kertoja viikossa.

OLKA-pisteillä järjestetään yhdistysten ja muiden toimijoiden teemapäiviä. Näet ajankohtaiset teemapäivät Tukipilarin kalenterista ja OLKA Kuopion sosiaalisen median kanavista.

OLKA-toiminnan logo
 

Anna palautetta Kuopion OLKA-toiminnasta

Voit antaa avointa palautetta Kuopion OLKA-toiminnasta: avaa palautelomake tästä.
 

Lisätiedot, OLKA-palvelu

OLKA-piste

Pääsairaala, rak. 1, pääaula
Puijonlaaksontie 2
70210 Kuopio

Postiosoite
PL 100, 70029 KYS

Sähköposti: olka(at)pshyvinvointialue.fi

 • Minna Mykkänen, johtajaylihoitaja, Pohjois-Savon Hyvinvointialue, p. 044 7172397 
 • Annmari Kainulainen, ylihoitaja, KYS, p. 044 717 8637
 • Tuula Vuori, OLKA-toimija, KYS, p. 044 711 3565, 
 • Samja Mykkänen, OLKA-vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, Tukipilari, p. 044 729 2176
 • Emilia Rossi, OLKA-yhdistystoiminnan koordinaattori, Tukipilari, p. 041 314 9658
 • Essi Saarela, suunnittelija, Tukipilari, p. 040 557 4646
 • Susanna Kähkönen, toiminnanjohtaja, Tukipilari, p. 044 554 4047

Lue lisää