Bannerikuva, hyvinvointia edistävä liikkuminen

alt=

Murupolku

Hyvinvointia edistävä liikkuminen

Hyvinvointia edistävä liikkuminen


Liike on lääkettä. Turvallinen liikkumismuoto löytyy lähes aina ja kaikille!

Toisiko liikkumisen lisääminen arkeesi mielekkyyttä? Mikä elämässäsi olisi toisin, jos kuntosi kohentuisi?

Jos koet, että haluaisit tarkastella omia liikkumisen tottumuksiasi tai jotenkin muuttaa niitä, niin tutustu alla oleviin linkkeihin ja hyödynnä maksuttomat asiantuntijoiden vinkit ja palvelut.

Hyvinvointia edistävä liikkuminen, haitari

Liikkuminen on välttämätöntä, jotta pystymme suoriutumaan arkisista askareista. Kaikki liikkuminen lasketaan. Kevytkin liikuskelu tuo terveyshyötyjä, se voi alentaa muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja. Lisäksi se vilkastuttaa verenkiertoa sekä vetreyttää lihaksia ja niveliä. Liikuskelua ja paikallaanolon tauottamista tulee tehdä joka päivä – mitä useammin, sen parempi.

Tutustu sinulle tehtyihin UKK-instituutin yleisiin liikkumisen suosituksiin:

Haluaisitko tukea oman liikunnallisuuden ja ehkä muidenkin elintapojen omannäköiseen muutokseen? Näillä valmennuksilla ja ohjeilla saat ammattilaisen tuen ja voit tunnustella rauhassa mikä pieni muutos sopisi sinulle. 

Kuntien liikuntaneuvonta voi auttaa sinua löytämään itsellesi mieluisen ja omaan arkeen sopivan tavan liikkua. Osa Pohjois-Savon kunnista tarjoaa eri ryhmille kohdennettua liikuntaneuvontaa, katso alla olevista linkeistä olisiko omassa kunnassasi juuri sinulle sopivaa liikuntaneuvonnan palvelua.