Turvakotitoiminta

Turvakotitoiminta

Turvakoti tarjoaa suojan väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Turvakoti on avoinna 24/7. Palvelu on sinulle maksutonta.

Voit tulla turvakodille, jos olet kokenut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Lähisuhdeväkivalta on lähisuhteissa, esimerkiksi parisuhteessa, perheen tai suvun sisällä, tapahtuvaa väkivaltaa.

Väkivallan tunnistaminen ei ole aina helppoa ja väkivalta on erittäin monimuotoista. Se voi olla esimerkiksi fyysistä satuttamista, pakottamista, alistamista, vainoamista tai taloudellista kuten rahan käytön estäminen ja toisen omaisuuden käyttäminen.

Lapset ovat erityisen haavoittuvia väkivallan keskellä. Väkivalta ja sen uhka tekevät lapsen elämästä aina turvattoman.

Turvakodin asiakkaita ovat eri-ikäiset, eri sukupuolta ja kulttuuritaustaa edustavat ihmiset.

Turvakodilla on henkilökuntaa ympäri vuorokauden ja voit soittaa turvakodille, jos tilanteesi mietityttää ja haluat keskustella työntekijän kanssa. Turvakodille voit tulla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Mikäli turvakoti on täynnä, selvitämme muiden turvakotien paikkatilanteen ja ohjaamme sinut/perheesi toiseen turvakotiin.

Turvakodissa on viisi asiakas/perhehuonetta. Yksi huoneista on esteetön. Huoneissa on wc ja suihku. Oleskelu-, keittiö- ja ruokailutila jaetaan muiden asiakkaiden kanssa. Turvakodin yhteistilat ovat lähes esteettömät, mutta esimerkiksi osaan keittiön kaapeista ja laitteista ei yllä istumakorkeudelta. Turvakodissa saat ruuat, liinavaatteet ja välttämättömät hygieniatarvikkeet.

Turvakodilla saat rauhoittua ja pohtia tilannettasi sekä tulevaisuuttasi. Turvakodin henkilökunnalta saat akuuttiin kriisitilanteeseen ammatillista tukea, neuvontaa ja ohjausta.

Turvakodilla saat tukea vanhemmuuteen ja lasta autetaan ikä – ja kehitystaso huomioiden kokemusten ja tunteiden läpikäymisessä. Turvakodilla mietitään kanssasi ratkaisuehdotuksia tilanteeseen ja autetaan sinua/perhettäsi löytämään mahdolliset tarvittavat palvelut myös turvakotijakson jälkeiselle ajalle.

Turvakotijakson aikana asiakas voi mahdollisuuksien mukaan käydä töissä tai opinnoissa ja lapset päivähoidossa tai koulussa.

Turvakotijakson pituus on aina yksilöllinen ja turvakotijakson tarvetta ja pituutta arvioidaan yhdessä henkilökunnan kanssa.

Toimi näin

Turvakotipalvelu on asiakkaalle maksutonta ja palveluun et tarvitse lähetettä.

Turvakodissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden ja turvakodissa vastataan aina puhelimeen. Turvakotiin voit soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, jos haluat lisätietoa tai tilanne mietityttää.

Turvakotiin voit tulla yksin tai lasten kanssa oma-aloitteisesti mihin vuorokauden aikaan tahansa. Mikäli sinulla ei ole kyytiä turvakotiin, saat puhelimessa ohjausta turvakotiin pääsemiseksi. Mikäli et pysty soittamaan, voit tulla suoraan turvakodille ja soittaa ovipuhelinta turvakodin ulko-ovella.

Jos sinulla on lemmikki, turvakodin henkilökunta voi auttaa sinua löytämään lemmikillesi turvallisen hoitopaikan, jos niin haluat.

Turvakodille voi tulla myös läheisen, viranomaisen tai yhteistyökumppanin ohjaamana.

Mikäli mahdollista, ota mukaasi turvakodille tarpeelliset lääkkeet, henkilöllisyystodistus, pankkikortti, verkkopankkitunnukset, hygieniatarvikkeet, vaihtovaatteita, avaimet, lompakko, puhelin ja laturi.

Mikäli tulet turvakotiin lasten kanssa, ota mukaan tarpeelliset tavarat myös lapsille. Lapselle kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi lapsen lääkkeet, unilelu ja säänmukaisia vaatteita.

Kenelle ja millä ehdoin

Turvakotipalvelu on tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille henkilöille tai perheille. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia ja ne ovat jokaisen sitä tarvitsevan saatavilla asuinpaikasta riippumatta. Tarvittaessa voit tulla turvakotiin myös nimettömänä.

Kuopion turvakodin puhelinasiointi

Turvakodissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden ja turvakodissa vastataan aina puhelimeen. Turvakotiin voit soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, jos haluat lisätietoa tai tilanteesi mietityttää.

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden.
Vastaava sosiaalityöntekijä, soittoaika
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Kunnat:

Vesanto, Iisalmi, Leppävirta, Varkaus, Rautalampi, Vieremä, Keitele, Suonenjoki, Pielavesi, Tervo, Kaavi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Rautavaara, Joroinen, Sonkajärvi, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kuopio

Kuopion turvakoti

Turvakotipalvelut on tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille henkilöille tai perheille. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia ja ne ovat jokaisen sitä tarvitsevan saatavilla asuinpaikasta riippumatta. Tarvittaessa asiakas voi tulla turvakotiin myös nimettömänä.

Osoite

Lastentie 1 A, 70620 KUOPIO

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Vesanto, Iisalmi, Leppävirta, Varkaus, Rautalampi, Vieremä, Keitele, Suonenjoki, Pielavesi, Tervo, Kaavi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Rautavaara, Joroinen, Sonkajärvi, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kuopio

Turvakoti, lisätiedot