Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

Järjestämme lukio-, toisen asteen-, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakoulutuksessa oleville terveystarkastuksen opintojen alkuvaiheessa.

Tarkastuksessa kiinnitämme huomiota mm. terveyteen, hyvinvointiin, elämäntilanteeseen ja opiskelumotivaatioon sekä ohjaamme tekemään terveyttä edistäviä valintoja.

Lisäksi pyrimme tunnistamaan erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat varhain. Tuen järjestämisessä teemme yhteistyötä huoltajien, muun opiskelijahuollon, opettajien tai hoitotahojen kanssa. Tuemme opiskelijaa omalta osaltamme yhdessä tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman oppilaitoksesi terveydenhoitajaan puhelimitse tai sähköisellä ajanvarauksella.

Opiskelijaterveydenhuolto Rautalampi

Opiskelijat voivat hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle, kun tarvitsevat apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastapauksessa. Lääkärin vastaanotolle pääsee sopimuksen mukaan.


Kunnat:

Rautalampi

Opiskelijaterveydenhuolto Suonenjoki

Opiskelijat voivat hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle, kun tarvitsevat apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastapauksessa. Lääkärin vastaanotolle pääsee sopimuksen mukaan.


Kunnat:

Suonenjoki

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Lapinlahti

Koulujen terveydenhoitajat tavoitat parhaiten puhelimitse tai Wilma-viestillä.

  • Terveydenhoitaja (Matin ja Liisan koulu) puh. +358 404883332
  • Terveydenhoitaja (Varpaisjärven koulu, Paloisten koulut, Portaanpään opisto)) puh. +358 404883327
  • Terveydenhoitaja (Alapitkän koulu, Nerkoon koulu, Martikkalan koulu, Lapinlahden lukio)) puh. +358 404883331

Kunnat:

Lapinlahti

Terveydenhoitaja, Siilinjärven lukio

Puhelinnumero on Siilinjärven lukion terveydenhoitajan puhelinpalvelu ja ajanvarausnumero.


Kunnat:

Siilinjärvi

Terveydenhoitaja Ingman, Sakky Rissala ja Toivalaz, Siilinjärvi

Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto, SAKKY Rissalan lentokoneasentajakoulutus, SAKKY Toivala: talotekniikka, pintakäsittelijät, puutarha-ala


Kunnat:

Siilinjärvi

Terveydenhoitaja Ingman, Sakky ja Ylä-Savon ammattiopisto

Puhelinnumero on Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto, SAKKY Toivala: metsäala, TUVA, luonto-ohjaajat, ympäristönhoitajat ja puutarha-ala, YSAO: maarakennusalan puhelinnumero


Kunnat:

Siilinjärvi

Terveydenhoitaja, Sakky Toivala ja Telma

SAKKY Toivala: rakennus-ala, maatalousala ja Telma


Kunnat:

Siilinjärvi

Rautalammin lukio

Rautalammin lukiossa on mahdollista opiskella tavallisen lukion lisäksi lukuisia ratsastukseen liittyviä kursseja, sekä useita teatteriin liittyivä kursseja. Tarkemmin kursseista löytyy Lukion omilta sivuilta.

Lukion kanssa yhteistyössä ratsastus- ja hevoskurssien kanssa toimii Rautalammin Ratsastuskeskus ja Elämysten ja Ystävyyden kartano.

Ratsastuskeskus sijaitsee kävelymatkan päässä lukiolta osoitteessa Palolahdentie 25.

Rautalammin lukiossa on myös Satulateatteri johon pääsee valitsemalla teatteri-ilmaisun kursseja. Satulateatterissa voi myös osallistua lavastukseen, puvustukseen, maskeeraukseen sekä valo- ja äänitekniikkaan. Sen lisäksi oppilas voi päästä hyödyntämään soitto-, laulu- ja tanssitaitoja. Halutessaan oppilas voi suorittaa myös lukion teatteridiplomin.

Lukiolla on liikuntasali, sekä välinesitö monipuoliselle liikunnalle. Kellarikerroksessa on punttisali.


Osoite


Alavantie 1, 77700 RAUTALAMPI


Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Rautalampi

Suonenjoen lukio

Suonenjoen lukio on monipuolinen yleislukio, joka tarjoaa perusopetuksen päättäneille nuorille tasokkaan ja innostavan opiskeluyhteisön. Koulussamme on noin 100 opiskelijaa ja 12 opettajaa. Laaja kurssitarjontamme mahdollistaa opintojen painottamisen moniin eri suuntiin, kuten vieraisiin kieliin, matemaattisiin aineisiin, humanistisiin aineisiin sekä taito- ja taideaineisiin.


Osoite


Koulukatu 21, 77600 SUONENJOKI


Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Suonenjoki

Pielaveden lukio

Pielaveden lukio on yleissivistävä lukio, jonka tehtävänä on antaa opiskelijoille riittävän laajat tiedot jatko-opintoja varten.

Lukiomme tarjoaa pienet ryhmät ja tiiviin opiskeluyhteisön sekä hyvät opiskelijoiden vaikutusmahdollisuudet. Tarjoamme tarvittaessa yksilöllistä opetusta sekä tukea opiskeluun. Opettajamme ovat joustavia ja neuvottelemalla asiat saadaan hoitumaan parhain päin!

Järjestämme tapahtumia, joihin jokainen opiskelija saa ottaa osaa ja saada kurssimerkintöjä. Myös kansalaisopiston monipuolisista kursseista on mahdollista saada kurssimerkintöjä.

Tarjoamme tietokoneet ja oppimateriaalit ilmaiseksi opiskelijoillemme lukiokoulutuksen ajaksi. Lisäksi oppilasasuntolassamme asut edullisesti lukio-opintojen ajan.

Soveltavina kursseina lukiossa tarjoamme kansainvälisyyteen sekä lentopalloon liittyviä kursseja.


Osoite


Koulutie 3, 72400 PIELAVESI


Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina 08:00 - 15:30
  • Tiistaina - Perjantaina 08:00 - 14:30

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Pielavesi

Terveydenhuollon sähköinen asiointi ja ajanvaraus (eTerveyspalvelu)

Voit asioida terveydenhoitoon liittyvissä kiireettömissä asioissa eTerveyspalvelussa. Sähköinen asiointi on maksutonta.

Voit varata aikaa, tilata hoitotarvikkeita ja täyttää terveydenhuollon kyselylomakkeita.

Palvelun käyttö edellyttää erillistä sähköisen asioinnin suostumusta (=palvelusopimus). Suostumuksen voit tehdä itse eTerveyspalvelun -asiointisivun Lomakkeet -kohdassa tai vastaanottokäynnin yhteydessä.

Asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista, joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Mikäli sinulla ei ole käytössä mitään näistä tunnistusvälineistä, voit antaa toiselle henkilölle valtuutuksen toimia puolestasi terveydenhuollon sähköisissä palveluissa.

Lisätiedot

Opiskeluterveydenhuollon sähköinen ajanvarauspalvelu on käytössä seuraavissa kunnissa: Iisalmi, Kiuruvesi, Kuopio, Sonkajärvi, Vieremä