Ptv Service Display

Naistenkeskuksen palvelut

Naistenkeskuksen potilaana huomioimme sinut yksilöllisesti elämäntilannettasi tukien. Sivuiltamme löydät tietoa naistentautien tutkimus- ja hoitokäytännöistä. Potilas-lääkäri -tapaamisen lisäksi asioitasi hoitaa kokenut hoitohenkilökunta. Lääkärimme kokoontuvat viikoittain keskustelemaan monimutkaisemmista potilastapauksista ja hoidot suunnitellaan uusimpien hoitosuositusten ja tiedon mukaisesti.

Naisten poliklinikka

Naisten poliklinikka on lähetepoliklinikka. Poliklinikalla toimivat muun muassa gynekologisen syövän, lapsettomuuden sekä urogynekologian erityispoliklinikat. Poliklinikalla tehdään myös pieniä gynekologisia toimenpiteitä ja kohduntähystyksiä paikallispuudutuksessa. Naisten poliklinikalla seurataan myös riskiraskauksia ja tehdään sikiöseulantatutkimuksia.

Naisten osasto

Naisten osastolla hoidamme naistentautien leikkauspotilaita, syöpäpotilaita sekä infektiopotilaita. Osastolla hoidamme myös brakyhoitopotilaita. Syöpäpotilaiden sädehoito ja sytostaattihoito tapahtuu uudessa Sädesairaalassa. Potilaat tulevat osastolle kutsuttuna lähetteellä tai päivystyksellisesti Naisten akuuttikeskuksen kautta.

Kannustamme potilaita osallistumaan omaan hoitoonsa. Varhainen liikkumisen aloittaminen leikkauksen jälkeen edistää leikkauksesta toipumista. Hoidon periaatteena on yksilöllisyys, turvallisuus ja hoidon jatkuvuus.

Naisten akuuttikeskus

Naisten akuuttikeskuksessa toimii naistentautien erikoissairaanhoidon päivystys, johon potilaat tulevat lähetteellä tai yhteispäivystyksen kautta. Lisäksi seuranta- ja tarkkailupaikoilla hoidetaan raskauden keskeytys- ja keskenmenopotilaita, päivystyksellisiä alkuraskauden ongelmia sekä lyhytaikaista hoitoa vaativia naistentautien potilaita.

Seuraamme hoidon vaikuttavuutta

Olemme seuranneet vuosina 2012 - 2019 toimintamme potilaalle tuottamaa laatua ja hyötyä 15D -elämänlaatumittauksella. Tuloksista olemme saneet tärkeää tietoa sairauden sekä leikkaushoidon tai muun hoidon vaikutuksesta potilaiden terveyteen liittyvään elämänlaatuun.

Kesäkuussa 2019 KYSissä otettiin käyttöön gynekologisten syöpien laaturekisteri, joka kokoaa keskitetysti yhteen gynekologisten syöpäpotilaiden sairauden, sen hoidon ja seurannan kannalta merkityksellistä tietoa. Näin saamme tietoa hoitojen vaikuttavuudesta ja tätä kautta pystymme jatkossa entisestään parantamaan syöpäpotilaiden hoidon laatua.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Kun sairastut, hakeudu omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Maksullisuuden tiedot

Palvelusta riippuen poliklinikkamaksu, päiväkirurgiamaksu tai hoitopäivämaksu.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Ei valittuna paikkakuntaa

Klinik 24h, Varkaus

Klinikin kautta voit asioida sähköisesti oman kuntasi terveysasemalla.

Voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen sekä hoitaa yleisimmät asioinnit verkossa juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

 • tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin
 • täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä
 • antaa biopankkisuostumuksen
 • siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.

Huoltajat voivat asioida OmaKYSissä alle 12-vuotiaan lapsen puolesta pois lukien esitietolomakkeiden täyttö. Puolesta asiointi perustuu suomi.fi valtuuksiin.

Gynekologin vastaanotto, Iisalmi

Sairaanhoitaja vastaa ajanvaraukseen, hoidon ohjaukseen ja neuvontaan liittyviin puheluihin. Ota yhteyttä soittoaikana.

Puhelin

Palveluajat

 • Maanantai 08:00 - 09:00
 • Tiistai 15:00 - 16:00
 • Keskiviikko 08:00 - 09:00
 • Torstai 15:00 - 16:00
 • Perjantai 08:00 - 09:00

Kunnat

Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä

Naisten akuuttikeskus

Voit olla yhteydessä naisten akuuttikeskukseen puhelimitse.

Puhelin

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Naisten osasto

Voit olla yhteydessä naisten osastoon puhelimitse.

Puhelin

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Naisten poliklinikka

Naistentautien poliklinikalle voit ottaa yhteyttä puhelimitse soittoaikoina.

Meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Kuuntele tiedote loppuun. Numeron kautta tavoitat sihteerit ajanvarauksiin liittyvissä asioissa sekä hoitajan valintasi mukaisesti raskauteen, gynekologisiin asioihin tai lapsettomuuteen liittyen.

Puhelin
 • Takaisinsoittopalvelu ma-pe kello 8-12
 • Leikkaushoidon suunnittelija, kiireelliset leikkaukset, ma-pe kello 12-13
 • Leikkaushoidon suunnittelija, kiireettömät leikkaukset ja sectiot, ti-pe kello 12-13

Palveluajat

Normaalit puhelinasiointiajat (ei arkipyhiä)
 • Maanantai - Perjantai 08:00 - 12:00

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Palvelusihteeri, sydän, korva-, nenä- ja kurkkut, munuaiset, naistent.äitiys, reuma, hematol.Varkaus

Voit soittaa poliklinikan palvelusihteerille ajanvaraukseesi tai muuhun hoitoosi liittyvässä asiassa soittoaikoina.

Puhelin
 • Palvelusihteeri: sydänsairaudet, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, munuaissairaudet, reumataudit, hematologia
 • Palvelusihteeri: naistentaudit, ravitsemusterapia, kirurgia

Palveluajat

Soittoajat
 • Maanantai - Perjantai 08:00 - 10:00, 12:30 - 13:30

Kunnat

Varkaus

Seksuaalirikoksen uhrien tuki

Jos olet joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, voit ottaa yhteyttä KYSin Seri-akuuttikeskukseen. Kattavimmin keskuksen palvelut ovat käytössä arkisin kello 8-22, mutta keskuksen päivystyspuhelimeen vastaamme ympärivuorokautisesti, myös viikonloppuisin. Ennen Seri-akuuttikeskukseen saapumista toivomme, että soitat meille ennakkoon.

Puhelin

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Aalto Hyvinvointikeskus, Varkaus

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat saatavilla sujuvasti yhdestä paikasta. Aalto on savuton ja esteetön hyvinvointikeskus. Tiloissa on pääopasteet pistekirjoituksella ja talossa on induktiosilmukoita.

Palvelut

1. kerros

 • Aulapalvelu ja itseilmoittautumispiste, asiakas- ja palveluohjaus, kuvantamisen palvelut (röntgen), laboratoriopalvelut, päivystys, apuvälinepalvelut, kotihoito, kotisairaala, Järviseudun työterveys, kappeli, kokoustilat ja omahoitopiste. Omahoitopisteellä on mahdollista käydä omatoimisesti mittaamassa verenpaine sekä saada tietoa ja neuvontaa sekä vertaistukea järjestöpäivinä keskiviikkoisin.
 • Kahvila-ravintola.

2. kerros

 • Perusterveydenhuollon vastaanotot, suunterveydenhuollon vastaanotot, erikoislääkäripoliklinikat, dialyysi, välinehuolto, toimenpidekeskus.

3. kerros

 • Akuuttiosasto, fysioterapia ja ryhmätilat.

4. kerros

 • Lapsiperheiden palvelut: neuvolat, puhe- ja toimintaterapia, perheneuvonta, erikoislääkäripoliklinikat (lastentautien-, naistentautien- ja äitiyspoliklinikka)
 • Sosiaalityön palvelut: aikuissosiaalityö, lapsiperheiden sosiaalityö, lastensuojelu, vammaispalvelut, päihde- ja mielenterveyspalvelut
 • Hallinto

Osoite

Savontie 55 78300 VARKAUS

Palveluajat

Pääoven aukioloajat:
 • Maanantai - Perjantai 06:30 - 20:00
 • Lauantai 07:30 - 19:00
 • Sunnuntai 08:00 - 19:00
Akuuttiosaston vierailuaika
 • Maanantai - Sunnuntai 11:00 - 19:00
Röntgen
 • Maanantai - Perjantai 07:30 - 15:30
Kahvila-ravintola on avoinna
 • Maanantai - Perjantai 07:00 - 14:30
Sosiaali- ja terveysalan yhdistys Omahoitopisteellä
 • Keskiviikko 09:00 - 14:00

Lisätiedot

Naistentautien poliklinikka sijaitsee 4. kerroksessa.

Kunnat

Varkaus

Kampus Terveys (entinen Iisalmen terveyskeskus), Iisalmi

Kampus Terveys -rakennuksessa (entinen Iisalmen terveyskeskus) on perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palveluja sekä vuodeosastopalvelut.

Osoite

Meijerikatu 2 74120 IISALMI

Palveluajat

Pääovi on avoinna arkisin kello 7.30-20.00 ja viikonloppuisin 8.30-17. Neuvonta on avoinna arkisin kello 8-15.

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • Sairaanhoitajan puhelinasiointi, Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä (takaisinsoitto)

Kunnat

Iisalmi

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollinen sairaala huolehtii Pohjois-Savon hyvinvointialueen asukkaiden erikoissairaanhoidosta ja lisäksi Itä-Suomen yhteistyöalueen (Etelä-Savon hyvinvointialue, Keski-Suomen hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue) erityistason erikoissairaanhoidosta.

Osoite

Puijonlaaksontie 2 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

 • Naisten poliklinikka, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 1. kerros
 • Naisten osasto, Puijon sairaala, Pääsairaala, C, 8. kerros, hissit 63-66
 • Naisten akuuttikeskus, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. kerros
 • Seksuaalirikoksen uhrien tuki, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. kerros
Palvelun aukioloajat
Naisten poliklinikka
 • Maanantai - Torstai 07:30 - 15:30
 • Perjantai 07:30 - 13:30
Naisten osasto gynekologia

Avoinna ympäri vuorokauden.

Naisten akuuttikeskus

Avoinna ympäri vuorokauden.

Seksuaalirikoksen uhrien tuki

Avoinna ympäri vuorokauden.

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä