Itä-Suomen Mikrokirurgiakeskus

Itä-Suomen Mikrokirurgiakeskus


Mikrokirurgiakeskus on tarkkuutta vaativien käden taitojen matalan kynnyksen harjoituspaikka. Tila on auki 24/7 ja sisältää ergonomisesti muotoillun harjoitusympäristön vaativien kirurgisten taitojen oppimiseksi ja ylläpitämiseksi. Harjoittelua toteutetaan aidoilla instrumenteilla yksinkertaistettuja malleja ja koulutukseen luovutettuja elimiä käyttäen. Omaehtoista koulutusta tarjotaan toistaiseksi vain Kuopion yliopistollisen sairaalan operatiiviselle henkilökunnalle.

Mikrokirurgian teknisten taitojen oppimismenetelmiä ja niiden mitattavuutta tutkitaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Mikrokirurgian teknologian tutkimuskehitysyhteistyötä varten tilassa on myös varikkohuone. Tutkimuskehitysyhteistyökumppaneiden on mahdollista varata tilaa työlleen.

Koulutuksesta, yhteistyöstä tai tilassa tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneita suositellaan ottamaan yhteyttä keskuksen koordinaattoriin.


Uutiset aiheesta

Säännöllisellä harjoittelulla voidaan turvata ammatillinen kädentaito, tehostaa operatiivista toimintaa ja edistää potilasturvallisuutta. Tutustu aiheesta julkaistuihin uutisiin alta:

Mikrokirurgiakeskuksen toimintaa tukee Pohjois-Savon maakunta ja Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto.

Lisätiedot, Itä-Suomen Mikrokirurgiakeskus