Murupolku

Kelan tuet ja palvelut

Kelan tuet ja palvelut

Kelasta voi saada tukea moneen eri elämäntilanteeseen. Useimmat Kelan tuet on tarkoitettu tilanteisiin, joissa toimeentulosi tai työkykysi on heikentynyt esimerkiksi sairauden takia. Omakanta on Kelan palvelu, josta näet muun muassa terveystiedot ja reseptit.

Muutokset työttömyystukeen, yleiseen asumistukeen ja toimeentulotukeen

Vuonna 2024 Kelan etuuksien määriin ja ehtoihin tulee tavallista enemmän muutoksia. Osa muutoksista tulee voimaan vuoden alussa ja osa myöhemmin vuoden 2024 aikana. Lue lisätietoa Kelan sivuilta.

Kelan etuudet ja palvelut

Useimpia Kelan etuuksia pitää yleensä itse hakea. Sairaanhoitokorvauksia, lääkekorvauksia ja matkakorvauksia voit kuitenkin saada suorakorvauksena ilman hakemusta. 

Ennen kuin teet hakemuksen, sinun kannattaa selvittää, mitä lisätietoja tai asiakirjoja tarvitset hakemuksen liitteeksi. Ota tarvittaessa yhteyttä Kelan asiakaspalveluun.

Tietoa Kelan tuista ja ohjeita hakijalle

Kelan tuet eri elämäntilanteisiin

Kelan tuet sairastumiseen

Kela-asioiden hoitaminen

Kela-asioiden hoitaminen

Lähes kaikki Kela-asiat voit hoitaa puhelimessa ja verkossa.

Verkossa voit hakea etuuksia, lähettää liitteitä ja ilmoittaa muutoksista. Voit myös tarkistaa hakemuksesi tilanteen ja maksupäivät.

Puhelinpalvelussa saat henkilökohtaista neuvontaa arkisin klo 9–16. Tarvittaessa puhelinpalvelussa voi myös jättää suullisen hakemuksen. Kelan puhelinpalveluun voi myös varata puhelinajan.

Hoida Kela-asioita verkossa

Henkilökohtainen neuvonta

Kela-taksi

Toisen puolesta asiointi

Tulkkaus

Omakannassa asiointi

Omakannassa asiointi

Omakannassa näet omat terveystietosi ja reseptisi. Lisäksi voit kätevästi pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon.