Bannerikuva, digipalvelut

alt=

Murupolku

Digipalvelut

Hyvinvointialueen digipalvelut


Pohjois-Savon hyvinvointialueella on käytössä toistaiseksi erilaisia kuntakohtaisia digipalveluja eli sähköisiä asiointipalveluja. Digipalveluja kehitetään ja yhtenäistetään jatkossa koko hyvinvointialueen laajuisiksi.

Siirry Digipalvelujen hakemistoon löytääksesi oikean digipalvelun nopeasti ja helposti: Digipalvelujen hakemisto 

 

Käytössä olevat digipalvelumme:

Varauksen tarkastelun, ajanvarauksen tai perumisen toiminnot vaihtelevat asiointipalveluittain. 

Digipalvelujen hakemistosta "Varaa, tarkasta tai peru aika"-pikalinkillä löydät palvelut, joihin ajanvarauksen voit tehdä sähköisesti.

Täytettävät lomakkeet vaihtelevat asiakasryhmittäin/palvelupaikoittain. 

Digipalvelujen hakemistosta löydät kaikki sähköisesti täytettävät lomakkeet pikalinkillä ’Täytä lomake’

Voit asioida sähköisesti sähköisen asiointipalvelun kautta. Palvelussa voit esimerkiksi lähettää hakemuksia, tieto- ja korjauspyyntöjä ja hakea avustuksia.

Ikäkeskuksen neuvonnan chat

Ikäkeskuksen neuvonnan chat-palvelu on käytettävissä kaikille Pohjois-Savon hyvinvointialueen ikäihmisille ja heidän läheisilleen. 

Ikäkeskuksen neuvontaan voit olla yhteydessä, kun kaipaat toimintaa, haluat tietoa ikääntymiseen varautumisesta, tarvitset tukea kotona pärjäämiseen tai olet huolissasi läheisesi kotona pärjäämisestä. Kerromme laajasti erilaisista vaihtoehdoista, joita niin kunnat, yhdistykset, järjestöt, yritykset kuin hyvinvointialuekin tarjoavat.


Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi ja Vieremä

Tarjoamme Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän käytössä olleen chat-palvelun tuttuun tapaan Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän asukkaille. 

Pohjois-Savon hyvinvointialueen yhteisen chat-palvelun kehittäminen on käynnissä ja tavoitteenamme on saada chat palvelemaan koko hyvinvointialueen asukkaita mahdollisimman pian. 

  • Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän chat-palvelun löydät tältä: Chat-palvelut

Etävastaanottokäynnit ovat mahdollisia osassa hyvinvointialueen kuntia sekä erikoissairaanhoidossa. Lue lisää etävastaanotoista.

Etähoivapalveluja on mahdollista käyttää sovituissa tilanteissa. Etähoivasta sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen.

Voit jättää sähköisen yhteydenottopyynnön osaan sosiaali- ja terveyspalveluita. Lue lisää sähköisistä yhteydenottopyynnöistä.

Digitaalisten hoitopolkujen kautta saat tietoa hoidostasi ja voit olla yhteydessä hoitavan yksikön kanssa. Palvelun käytöstä sovit yhdessä sinua hoitavan yksikön kanssa, jonka jälkeen voit käyttää digitaalista hoitopolkua.

Pohjois-Savon hyvinvointialueella käytössä olevien digipolkujen kuvaukset löydät Terveyskylän Digipolut - hakemistosta hakusanoilla KYS tai PSHVA. Digipolut (terveyskyla.fi)

KYS Mobiilipolku on käytössä erikoissairaanhoidon toimenpidepotilailla tuki- ja liikuntaelinkirurgian, vatsaelinkirurgian ja korva- nenä- kurkkutautien erikoisaloilla. Lisätietoa saat hoidostasi vastaavasta yksiköstä.

Voit lähettää Suomi.fi-viestit -palvelun kautta Pohjois-Savon hyvinvointialueen kirjaamoon muun muassa seuraavia viestejä:

  • asiakkaiden muistutukset 
  • oikaisuvaatimukset
  • korvaushakemukset
  • lokitietopyynnöt ja selvityspyynnöt tietojen käsittelystä
  • potilasrekisteritietojen korjauspyynnöt
  • sosiaalihuollon asiakasrekisteritietojen korjauspyynnöt
  • pyynnöt vainajan tietojen luovuttamiseksi

Suomi.fi-viestit -palveluun pääset tästä linkistä