Uratarina, Päiväni avovastaanottotyössä ovat hyvin vaihtelevia

Päiväni avovastaanottotyössä ovat hyvin vaihtelevia


Työskentelen sairaanhoitajana Iisalmen terveyskeskuksen avovastaanottopalveluissa. Potilaiden kohtaaminen ja heidän kanssaan keskustelu on työssäni parasta ja se, että saa asiakkaan vaivan hoidettua, palkitsee. Tätä ennen olin töissä Lapinlahden terveyskeskuksen vuodeosastolla sairaanhoitajana kymmenisen vuotta. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, AMK.

Päiväni avovastaanottotyössä ovat hyvin vaihtelevia. On haavanhoitopotilaita, injektioiden pistämistä, punkkirokotteiden antamista, hakasten ja ompeleiden poistoa. Tilanteet vaativat ammattitaitoa, koska usein en tiedä etukäteen millaisen asian kanssa potilas vastaanotolle tulee. Mikäli asiakkaan vaiva vaatii lääkärin asiantuntemusta, kutsun Enskan lääkärin katsomaan potilasta samalla vastaanottokäynnillä. Näin potilas saa kaiken tarvitsemansa avun yhdellä ja samalla vastaanottokäynnillä. Työssäni voin itse vaikuttaa aikataulujeni suunnitteluun ja työni on itsenäistä. Työ vuodeosastolla oli hyvin erilaista. Nyt teen pelkästään päivävuoroa ja ensin pohdinkin, miten sopeudun tähän kolmivuorotyön jälkeen.

"Esihenkilöllä oli iso merkitys työpaikan vaihtamisessa. Koen, että saan häneltä täyden tuen uudessa tehtävässäni. Vaikka työni vuodeosastolla oli antoisaa, en ole katunut lähtöä uusiin haasteisiin."

Työkaverini ovat mukavia, heiltä voi aina pyytää apua, eikä tarvitse pelätä, että uutena työntekijänä jäisin pulaan. Esimerkiksi Pegasos-potilasjärjestelmän opettelu on tuonut oman mukavan haasteensa työhön. Tässä työssä oppii koko ajan uutta. Jo lyhyellä kokemuksella voin sanoa olevani tyytyväinen nykyiseen työhöni. Esihenkilöni on todella mukava ja hänen kanssaan juteltuani rohkaistuin valitsemaan tämän uuden työn ja uudet haasteet.

Anni Kauppinen työskentelee avovastaanottotyössä sairaanhoitajana.