Bannerikuva, ravitsemus

alt=

Murupolku

Hyvinvointia edistävä ravitsemus

Hyvinvointia edistävä ravitsemus


Terveelliset elintavat suojaavat keskeisiltä suomalaisilta kansantaudeilta. Pienetkin itselle hyvää tekevät ja helpot muutokset elintavoissa vähentävät monia terveysriskejä. Sopivasti syödessä saamme toivottavasti energiaa, ravintoaineita, jaksamista ja mielihyvää. Ruokailutottumukset ovat pitkälti opittu tapa ja niitä voimme kehittää kaikissa ikävaiheissa. 

Jos koet, että haluaisit tarkastella omia ruokailutottumuksiasi tai jotenkin muuttaa niitä, tutustu alla oleviin linkkeihin ja hyödynnä maksuttomat asiantuntijoiden vinkit ja palvelut.

Hyvinvointia edistävä ravitsemus, haitari

Ravitsemuksen perusidea on syödä riittävästi ja riittävän monipuolista ruokaa kulutuksen mukaan. Meillä on tämän lisäksi erityisiä tarpeita esimerkiksi iän tai terveydentilan takia, jotka on hyvä huomioida ruokavaliossa. Tutustu sinulle tehtyihin yleisiin ruokavaliosuosituksiin näistä linkeistä.

Ravitsemus- ja ruokasuositukset kaikenikäisille: Ravitsemus- ja ruokasuositukset - Ruokavirasto

Lue lisää ja saa hyviä vinkkejä arjen ruokailujen toteuttamiseen myös näistä linkeistä:

Lapsiperheissä syödään usein ja lapsille luontaisen syömisen vaihtelun kaudet vaikuttavat koko perheen ruokailuun. Lue hyviä vinkkejä siihen, kuinka voitte löytää teidän perheelle sopivia keinoja mukaviin ruokahetkiin ja kaikille sopiviin ruokavalioihin:

Mietityttääkö, saatko tarpeeksi tai liikaa jotain ruokavaliostasi? Näillä testeillä voit tarkistaa toteutuuko esimerkiksi riittävän kuidun saanti tai tuleeko sitä suolaa kuitenkin liikaa. 

Haluaisitko tukea oman ruokavalion ja ehkä muidenkin elintapojen omannäköiseen muutokseen? Näillä valmennuksilla saat ammattilaisen tuen ja voit tunnustella rauhassa mikä pieni muutos sopisi sinulle. 

Ravitsemus ja ruokailutottumukset ovat muutakin kuin ruuan syömistä. Tiedämme, että iso osa meistä ei koe painoaan sopivaksi ja nuorista huolestuttavan moni on syömishäiriöriskissä.

Alla olevan linkin kautta voi tutustua siihen, mitä ruokasuhde tarkoittaa ja miten se voi vaikuttaa hyvinvointiimme. Jos olet huolissasi itsesi tai läheisesi riskistä sairastua syömishäiriöön, niin olethan yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen.