Murupolku

Ammattilaisen sähköinen asiointi

Ammattilaisen sähköinen asiointi


Lähetteet ja liitteet

Paperisia lähetteitä ja lähetteiden liitteitä on aikaisemmin toimitettu Kuopion yliopistolliseen sairaalaan faxilla ja postitse. Tätä toiminnallisuutta korvaamaan on tehty sähköinen lomake, jolla paperiset lähetteet ja liitteet voidaan lähettää suoraan sähköisessä muodossa.

Yhdellä lomakkeella voit lähettää vain yhden potilaan tietoja, samalle potilaalle voi kuitenkin lähettää yhdellä kertaa useita liitteitä. Ennen lähetystä, paperinen dokumentti täytyy skannata sähköiseen muotoon. Lähetettävien liitteiden tulee olla pdf- muotoisia. 

Tämä toiminnallisuus ei korvaa eri organisaatioiden välillä tapahtuvaa lähete-hoitopalaute -toiminnallisuutta. Lähetteen saa toimittaa pdf-muotoisena sähköisen lomakkeen kautta vain, jos organisaatiolla ei ole käytössä potilastietojärjestelmän sähköistä lähete-hoitopalauteyhteyttä.

Lähetteet ja lähetteiden liitteet -lomakke täytetään OmaKYS Ammattilaisen portaalissa, joka vaatii vahvan suomi.fi tunnistautumisen. 

Saat sähköpostiisi tiedon, kun liitteet on hyväksytysti vastaanotettu. Sähköposti lähetetään myös, jos lähettämissäsi tiedoissa havaitaan virhe, tai liite hylätään. Mikäli tietojen lähetys ei onnistu (esimerkiksi potilaalla on tilapäinen henkilötunnus), ota tarvittaessa yhteyttä KYSin yksikköön, johon olit lähettämässä liitettä. 

Sähköisen lomakkeen ongelmatilanteissa vikailmoituksen voi tehdä suoraan OmaKYSin alaraunassa olevan linkin kautta.