UNA-hanke, hankkeet ja projektit -Tietoa meistä

Pohjois-Savon UNA-hanke

UNA-yhteistyössä parannamme tiedon liikkuvuutta asiakkaiden ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten hyväksi.  Tavoitteena on, että tietojärjestelmät toimivat yhteen ja tieto kulkee tehokkaasti ammattilaisten välillä.

Pohjois-Savon hyvinvointialueella on käytössä UNA-yhteistyössä kehitetyt Lomake UNA ja Tilannekuva UNA. UNA Oy on hyvinvointialueiden yhdessä omistama kehitys- ja asiantuntijayhtiö, jonka yksi omistajista on Pohjois-Savon hyvinvointialue.

Lomake UNA

Lomake UNA on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten työväline, jonka avulla ammattilaiset voivat tehdä asiakkaille todistuksia ja lausuntoja kuten lääkärintodistuksen.

Lomake UNA tallentaa todistukset ja lausunnot välittömästi Kanta-palveluun ja välittää ne sähköisesti Kelaan ja muun muassa Traficomille.

Sovelluksessa ovat esimerkiksi A- ja B-todistus, kaikkia terveydenhuollon todistuksia ja lausuntoja ohjelmassa ei ole. A-todistus on tavallisin lääkärintodistus. Se on sairauslomatodistus, jonka lääkäri kirjoittaa varsinkin lyhytaikaiseen sairauteen. B-lausunto on A-todistusta laajempi selvitys potilaan sairaudesta, toiminta- ja työkyvystä sekä mahdollisesta kuntoutustarpeesta.

Tilannekuva UNA 

Tilannekuva UNA kokoaa yhteen asiakkaan sosiaali- ja terveystiedot eri järjestelmistä. Ohjelma helpottaa ammattilaisten työtä Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Asiakkaalle uudistus näkyy, kun ammattilaiset pyytävät häneltä käynnin yhteydessä sote-suostumuksen. Suostumuksen antaminen on vapaaehtoista. 

Jos asiakas antaa sote-suostumuksen, häntä hoitava ammattilainen näkee kaikki asiakkaan ajantasaiset sosiaali- ja terveystiedot yhdellä kertaa. Ohjelma hakee tietoja niin paikallisista potilas- ja asiakastietojärjestelmistä kuin kansallisista lähteistä kuten Kanta-palveluista. Esimerkiksi käyntitiedot yksityisiltä lääkäriasemilta siirtyvät Kanta-palveluiden kautta ammattilaisten nähtäviksi.

Yhteystiedot, UNA-hanke - Tietoa meistä

Yhteystiedot

hankepäällikkö
Sami Haapamäki
p. 044 717 6405
sami.haapamaki(a)pshyvinvointialue.fi

projektisuunnittelija 
Jaana Kejonen
p. 044 717 8398
jaana.kejonen(a)pshyvinvointialue.fi