Bannerikuva, uratarinat

alt=

Murupolku

Mervi Tiikkainen työskentelee sairaanhoitajana Iisalmessa kotisairaalassa

Mervi Tiikkainen työskentelee sairaanhoitajana Iisalmessa kotisairaalassa


Olen Mervi Tiikkainen ja työskentelen sairaanhoitajana Iisalmessa kotisairaalassa. Valmistuin sairaanhoitajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2005. Aiemmalta ammatiltani olen maatalousyrittäjä.
​​​​​​


​​​​​​​

Lukiossa ollessani minua kiinnosti lääkintävahtimestari-sairaankuljettajan työ. Tuolloin en päässyt opiskelemaan ja elämä kuljetti toisaalle. Jossain taustalla pysyi ajatus sairaanhoitajan työstä.

Olen kouluttautunut palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon, 30:n opintopisteen erikoistumisopinnot viimeisimpänä, vuonna 2022. Aiemmin olen suorittanut ensi- ja tehohoidon erikoisopinnot vuonna 2007 sekä myös asiantuntijahoitajan erikoisopinnot vuonna 2012.

Tällä hetkellä työskentelen 50 % työajastani FinnPall-hankkeessa vuoden loppuun saakka. Kehitämme yhdessä KYSin, Kuopion kotisairaalan sekä Varkauden kotisairaalan kanssa palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa kotisairaaloissa Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Työni parhaimpia puolia ovat kollegat. He ovat huippuporukkaa ja rautaisia ammattilaisia. Työ on myös vaihtelevaa ja monipuolista, kaikkea osaamistaan saa käyttää ja aina tulee vastaan jotain uutta. Tässä työssä ei ole koskaan valmis.
​​​​​​
Lisäksi esihenkilö tukee hyvin ja työyhteisössämme on avoimet välit, joten yhteistyö on sujuvaa. Hyviä puolia on myös se, että sain hyvän perehdytyksen aloittaessani sairaanhoitajan työt kotisairaalassa kolme vuotta sitten. ​​​​Työhyvinvointia tukee E-passi ja joustava työnantaja.

Päädyin töihin Pohjois-Savon hyvinvointialueelle, koska asun alueella. Olen työskennellyt välillä myös muualla reilu 4 ja puoli vuotta.

Luonto on minulle erittäin tärkeä ja auttaa jaksamaan työssäni. Asumme maalla, joten luontokin on lähellä. Liikun paljon koirieni kanssa luonnossa. Lomilla harrastamme matkailuautolla reissaamista puolisoni ja koiriemme kanssa. Luen myös paljon ja kuuntelen musiikkia. Perhe ja läheiset ovat tärkeitä.

Pohjois-Savossa on erityisen hyvää ihmiset ja luonto.