Murupolku

Sähköinen perhekeskus

Sähköinen perhekeskus

Sähköinen perhekeskus on perheiden, perhettä suunnittelevien, nuorten sekä ammattilaisten verkkopalvelu, joka kokoaa luotettavan tiedon, tuen ja palvelut yhteen paikkaan.

Sähköinen perhekeskus muodostuu kolmesta kokonaisuudesta:

  • Perheellisten ja perhettä perustamassa olevien asiointikokonaisuus Omaperhe
  • Nuorten asiointikokonaisuus Omahelpperi
  • Sähköinen perhekeskus ammattilaisille

Omaperhe.fi​​​​

Omaperhe.fi on kansallinen verkkopalvelu, joka kokoaa perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen tukien perhekeskus–palvelukokonaisuutta.

Omaperhe.fi–portaalista löytyy kattavasti sisältöjä mm. raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen.

Omaperhe edistää perheiden hyvinvointia ja tekee sitä tukevat palvelut helpommin saavutettaviksi. Tiedon etsiminen ja tuen saaminen on mahdollisimman helppoa.

Omaperhe on kansallinen palvelu, joka toimii yksilöllisesti myös oman hyvinvointialueen palveluna. Älykäs palvelu ohjaa oman hyvinvointialueen palveluihin perheen tilanteen mukaisesti.
 
Omaperhe on käytössä Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Omahelpperi.fi

​​​​​​​Omahelpperi.fi on nuorille suunnattu verkkopalvelu, joka kokoaa luotettavan tiedon, tuen ja palvelut yhteen paikkaan.

Omahelpperin avulla nuori löytää omaan elämäntilanteeseensa sopivaa luotettavaa tietoa ja apua eri muodoissa. Tarkoituksena on, että palvelu tavoittaa apua tarvitsevat nuoret, pitää heidät avun piirissä sekä tukee ennaltaehkäisevästi eri elämäntilanteissa.

Omahelpperi ei ole vielä käytössä Pohjois-Savon hyvinvointialueella, jonka vuoksi verkkopalveluun eivät nouse pohjoissavolaiset palvelut. Voit hyödyntää Omahelpperiä kuitenkin muun kattavan tietosisällön osalta.

Sähköinen perhekeskus ammattilaisille kokoaa toimijat yhteisen tiedon ja yhteistyön äärelle, tarjoaa tukea ja mahdollistaa yhteistyön asukastarpeet huomioiden.

Sähköinen perhekeskus ammattilaisille on nimensä mukaisesti ammattilaisille suunnattu palvelu. Sähköinen perhekeskus ammattilaisille kokoaa yhteen alueiden, kolmannen sektorin, seurakunnan, kunnan sekä kansallisia perhekeskustyön ammattilaisia yhteistyöverkostoksi.

Palvelu toimii hyvinvointialueiden sisäisenä moniammatillisen työn digipalveluna, josta löytyy ammattilaisille tietoa, tapahtumia ja konsultaatiotarpeeseen liittyviä yhteystietoja. Lisäksi palveluun voi tallentaa oman organisaation ohjeistuksia ja asiakasohjeita.

Sähköinen perhekeskus ammattilaisille ei ole vielä käytössä Pohjois-Savon hyvinvointialueella.

Sähköinen perhekeskus kuvalla

alt=""
​​​​​​​

Sähköisen perhekeskuksen kehittämisen taustalla on valtakunnallinen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma ja perhekeskustoimintamalli. DigiFinland Oy koordinoi Sähköisen perhekeskuksen kehitystyötä. DigiFinland Oy on julkisen hallinnon digitalisaatiota edistävä erityistehtäväyhtiö. Yhtiön omistajia ovat vuoden 2023 alusta alkaen hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki, HUS-yhtymä ja valtio.