Ptv Service Display

Vastasyntyneiden tehohoidon palvelut

KYSin vastasyntyneiden teho-osastolla hoidamme keskosia, vastasyntyneitä ja alle yksivuotiaita, erityistarkkailua tai tehohoitoa tarvitsevia lapsia. Potilaat tulevat osastolle synnytyssalista, synnytysosastoilta sekä hyvinvointialueen muista sairaaloista ja päivystysvastaanotoilta. Osastollamme toimii myös alle yksivuotiaiden pienten heräämö. Osaston välittömässä läheisyydessä toimii lisäksi vastasyntyneiden poliklinikka.

Vastasyntyneiden teho-osastolla jokaisella potilaalla on oma perhehuone, jossa omaiset voivat asua vauvan sairaalahoidon ajan riippumatta hoidon kestosta. Vanhempien osallistuminen vauvan hoitoon edistää vauvan toipumista ja nopeuttaa kotiin pääsyä sairaalasta. Tuemme vastasyntyneen äitiä ja avustamme imetyksen käynnistämisessä. Neuvomme ja autamme vanhempia vauvan hoivaamisessa ensimmäisestä päivästä lähtien.

Henkilökuntamme vastaa vauvan turvallisuudesta ja lääketieteellisestä hoidosta, johon kuuluu elintoimintojen valvontaa ja tukemista laitteiden ja lääkehoidon avulla. Moniammatillinen tiimi takaa vauvan yksilöllisen ja parhaan mahdollisen hoidon yhteistyössä vanhempien kanssa.

Vauva- ja perhemyönteisyys

Työskentelyämme ohjaa vauvamyönteisyysohjelma vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastoille sekä lastenosastoille (Neo-BFHI). Ohjelma edesauttaa hyvien imetyskäytäntöjen toteutumisessa ja tavoitteena on, että perheet saavat tasalaatuista ja yksilöllistä imetysohjausta. Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosaston vauvamyönteisyysohjelma koostuu vauvamyönteisyysohjelman (BFHI) mukaan muokatuista askeleista sekä kolmesta ohjaavasta periaatteesta.

Maksullisuuden tiedot

Alle 18-vuotiaalle käynnit poliklinikalla ja sarjahoidot ovat maksuttomia. Hoitopäivämaksua peritään alle 18-vuotiaiden potilaiden huoltajilta seitsemän päivää kalenterivuodessa, minkä jälkeen vuodeosastohoito on maksutonta.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Ei valittuna paikkakuntaa

Vastasyntyneiden teho-osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse.

Puhelin
  • Osastonsihteeri, arkipäivinä yhteydenotot ensisijaisesti
  • Osastonsihteeri, arkipäivinä yhteydenotot ensisijaisesti
  • Hoitajat, yhteydenotot tarvittaessa iltaisin, öisin ja viikonloppuina

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollinen sairaala huolehtii Pohjois-Savon hyvinvointialueen asukkaiden erikoissairaanhoidosta ja lisäksi Itä-Suomen yhteistyöalueen (Etelä-Savon hyvinvointialue, Keski-Suomen hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue) erityistason erikoissairaanhoidosta.

Osoite

Puijonlaaksontie 2 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

Vastasyntyneiden teho-osasto, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. kerros

Palvelun aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä