Pysäköintiohjeet

Pysäköintiohjeet

Pohjois-Savon hyvinvointialueen toimipisteiden asiakaspysäköinti tapahtuu kohteittain merkityillä pysäköintipaikoilla. Pysäköintipaikat voivat olla maksullisia pysäköintitaloja ja pysäköintimittaripaikkoja tai maksuttomia pysäköintikiekollisia tai pysäköintikiekottomia pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikat ovat pysäköinninvalvonnan piirissä. Mikäli toimipaikassa ei ole pysäköintipaikkoja, tukeudutaan asiakaspysäköinnissä lähimpiin julkisessa käytössä oleviin pysäköintipaikkoihin.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen omistamissa KYSin toimipaikoissa asiakaspysäköinnin pysäköintimaksut vahvistaa pysäköintitoimintaa hallinnoivan Kiinteistö Oy Mustinlammen hallitus. Vuokrattujen kohteiden osalta asiakaspysäköintimaksut määräytyvät kiinteistön omistajan määrittelemällä tavalla.

Potilasasiakkaiden pitkäaikaiseen pysäköintiin on toimipaikkakohtaisesti myynnissä ulosajokortteja sekä lupalappuja. Osassa toimipaikoista potilasasiakkaiden pitkäaikaispysäköinti on maksutonta.

Liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella saa ajoneuvon pysäköidä:
- pyörätuolimerkillä merkityille pysäköintipaikoille
- maksullisille paikoille ilman erillistä maksua
- sellaiselle pysäköintipaikalle, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on liikennemerkein rajoitettu, rajoitusta pitemmäksi ajaksi. Ajoneuvo ei kuitenkaan saa häiritä muuta liikennettä.

Puijon sairaalan asiakkaat voivat parkkeerata autonsa Kaarisairaalan edustalla sijaitsevaan pyöreään pysäköintitaloon tai Kelkkailijantie 9:ssä, Sädesairaalan yläpuolella, sijaitsevaan Sädeparkkiin. Pysäköintitaloissa pysäköinnin voi maksaa maksuautomaattiin käteisellä tai sirullisilla pankki- ja luottokorteilla.

Sairaala-alueella on rajoitetusti maksullisia avopysäköintipaikkoja. Esimerkiksi Puijon sairaalan pääoven läheisyydessä on pysäköintipaikkoja, jotka on tarkoitettu ainoastaan saattoliikenteelle. Maksimipysäköintiaika on puoli tuntia.

Pyöreän pysäköintitalon max ajokorkeus on 230 cm ja Sädeparkin max 220 cm. Matkailuautojen lyhytaikainen pysäköinti on mahdollista sairaala-alueen maksullisilla pysäköintimittaripaikoilla, pidempiaikaiseen pysäköintiin suositellaan Puijonlaaksontien varressa sijaitsevaa Puijon pesäpallostadionin pysäköintialuetta tai Suurmäentien varressa sijaitsevaa pysäköintialuetta.

Puijon sairaalan pyöreän pysäköintitalon pysäköintikapasiteetti voi olla ruuhka-aikoina hetkittäin riittämätön. Pysäköintitalon puomilta saadulla pysäköintikortilla voi ajaa maksutta ulos pysäköintitalosta 15 minuutin kuluessa. Pysäköintitilaa löytyy myös Sädeparkista, Kelkkailijantie 9:stä.

Liikkumisesteisen pysäköinti

Liikkumisesteisen pysäköintiluvalla saa ajoneuvon pysäköidä:

 • erikseen merkityille liikkumisesteisten pysäköintipaikoille
 • maksullisille paikoille ilman erillistä maksua
 • sellaiselle pysäköintipaikalle, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on liikennemerkein rajoitettu, rajoitusta pitemmäksi ajaksi

Ajoneuvo ei kuitenkaan saa häiritä muuta liikennettä.

Pyöreässä pysäköintitalossa sekä Sädeparkissa on liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja. Ota valokuva liikkumisesteisen pysäköintikortistasi mukaasi sairaalaan; valokuvaa vastaan saat Pääsairaalan infosta, Kaarisairaalan infosta tai Sädesairaalan yksiköistä maksuttoman ulosajolipukkeen.

Pysäköintitalojen hinnasto

 • 30 min – 1 euro
 • 1 h – 2 euroa
 • 1 h 30 min – 3 euroa
 • 2 h – 4 euroa
 • Seuraavat 30 min 0,5 euroa/30 min.
 • 1 vrk (24 h) 13 euroa
 • Seuraavat alkavat vuorokaudet 6 euroa/vrk


Pysäköintikortti pitkäaikaispotilaille ja heidän omaisilleen

 • 37,20 € / 2vko tai 74,40 € / kk
 • Kortin voi ostaa kahdeksi viikoksi tai kuukaudeksi kerrallaan Puijon Pääsairaalan infosta
 • Kortti on tarkoitettu pitkäaikaispotilaille, kuten dialyysipotilaille ja pitkäaikaissairaiden lapsipotilaiden vanhemmille.

KYSin kampuksen pysäköintitalot omistaa ja niiden toiminnasta huolehtii Pohjois-Savon hyvinvointialueen tytäryhtiö Kiinteistö Oy Mustinlampi.