Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

20.3.2024 Uutinen

Ikääntyneiden palveluissa kehitetään huoli-ilmoitusprosessia ja etsivän vanhustyön mallia

Ikääntyneiden palveluiden asiakasohjauksessa on käynnistynyt vuoden alussa etsivän vanhustyön projekti.

Projektin tavoitteena on luoda etsivään vanhustyöhön malli, johon kutsutaan kolmannen sektorin toimijoita hyvinvointialueen palveluiden rinnalle. Verkoston tavoitteena on löytää, neuvoa ja ohjata palveluiden ulkopuolella olevia tai niihin huonosti kiinnittyneitä ikääntyneitä henkilöitä heille sopivien palveluiden piiriin. Tarvittaessa verkosto voi kannatella ja tukea heitä palveluissa.

Mallia pilotoidaan ensin hyvinvointialueen eteläisellä alueella tulevana syksynä.

Toisena tavoitteena projektissa on uudistaa ja yhtenäistää ikääntyneiden huoli-ilmoitusprosessi. Uudistamistyössä huomioidaan uusi asiakastietojärjestelmä. Tavoitteena on saada koko hyvinvointialueelle yhtenäinen prosessi huoli-ilmoitusten käsittelyyn.

Projekti kestää vuoden 2025 kesään asti. Projektissa työskentelee kaksi projektisuunnittelijaa ja yksi projektikoordinaattori. Projekti on osa Kestävää hyvinvointia Pohjois-Savoon (RRP) -hanketta.


​​​​​​​Lisätietoja projektista:

  • Mari Väätäinen, projektisuunnittelija, etsivän vanhustyön verkostomalli: mari.vaatainen1@pshyvinvointialue.fi, 044 461 2745
  • Kaija Blomberg, projektisuunnittelija, huoli-ilmoitusprosessin uudistaminen: kaija.blomberg@pshyvinvointialue.fi, 044 790 6090
  • Helinä Mustonen, projektikoordinaattori:
    ​​​​​​​helina.mustonen@pshyvinvointialue.fi, 040 515 8914