Ptv Service Display

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen tarkoittaa asiakkaan asumisen järjestämistä esteettömässä ja turvallisessa asumisyksikössä. Asumisyksikössä hänen hallinnassaan on hänen tarpeitaan vastaava asunto ja jossa hänellä on tarjolla sosiaalista kansakäymistä edistävää toimintaa.

Asumiseen liittyy ohjaajan antama ohjaus ja tuki asumisessa ja päivittäisissä toimissa sekä asiointiin liittyvissä asioissa.

Yhteisöllisen asumisen yksikössä henkilökunta on paikalla ja tavoitettavissa pääsääntöisesti 7–21 välisenä aikana.

Toimi näin

Hae asumispalveluita vammaispalveluhakemuksella, ota yhteyttä puhelimitse tai käy paikan päällä.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Ei valittuna paikkakuntaa

Eevala, Lapinlahti

Voit ottaa yhteyttä Eevalan asumisyksikön henkilökuntaan puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Lapinlahti

Hevoshaan asumisyksikkö, Juankoski

Voit ottaa yhteyttä henkilökuntaan puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Kuopio

Kotirinne, Iisalmi

Kotirinne tarjoaa tuetun asumisen palvelua kehitysvammaisille henkilöille. Voit olla yhteydessä ohjaajiimme puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Iisalmi

Kuutinharjun palvelukoti, Rautalampi

Voit olla yhteydessä henkilökuntaamme puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Rautalampi

Latukadun palveluasunnot, Varkaus

Voit ottaa yhteyttä henkilökuntaamme puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Varkaus

Mäntylä, Sukeva

Voit ottaa yhteyttä henkilökuntaamme puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Sonkajärvi

Palvelukeskus Väinölä

Voit ottaa yhteyttä Palvelukeskus Väinölään puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Suonenjoki

Pihlajakoti, Kiuruvesi

Voit ottaa yhteyttä henkilökuntaamme puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Kiuruvesi

Puusepän asumisyksikkö, Kuopio

Voit ottaa yhteyttä henkilökuntamme puhelimitse.

Puhelin

Kunnat

Kuopio

Eevala, Lapinlahti

Eevalan asumisyksikkö tarjoaa yhteisöllistä asumista 14 kehitysvammaiselle henkilölle. Asunnoissa on omat wc- / suihkutilat sekä minikeittiöt.

Osoite

Artunkuja 15 73100 LAPINLAHTI

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat

Lapinlahti

Hevoshaan asumisyksikkö, Juankoski

Yksikkö on kehitysvammaisille henkilöille yhteisöllistä asumista tarjoava nelipaikkainen yksikkö. Lisäksi yksikön ohjaajat tarjoavat tuettua asumisen palvelua muualla kunnan alueella asuville asiakkaille.

Osoite

Uudispellontie 2-4 73500 JUANKOSKI

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat

Kuopio

Kotirinne, Iisalmi

Kotirinne on 20-paikkainen yhteisöllistä asumista 20 kehitysvammaiselle henkilölle tarjoava yksikkö Iisalmen keskustassa. Yksikön ohjaajat tarjoavat tuetun asumisen palvelua myös muualla kunnan alueella asuville asiakkaille.

Yksikkö sijaitsee kerrostalossa ja asiakkaat asuvat vuokraamissaan asunnoissa. Huoneistot ovat kaksioita 39m2 tai kolmioita 46m2, joissa asukkaat asuvat joko yksin tai kahdestaan.

Kotirinne tarjoaa myös mahdollisuuden lyhytaikaiseen asumisharjoitteluun ja asumisen ohjausta itsenäisemmin asuville kehitysvammaisille. Kotirinteen ohjaus perustuu asukkaan yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Osoite

Sarvikatu 1 as. 3 74120 IISALMI

Kunnat

Iisalmi

Kuutinharjun palvelukoti, Rautalampi

Kuutinharjun palvelukoti tarjoaa yhteisöllistä asumista 17 kehitysvammaiselle ja erityistä tukea tarvitsevalle henkilölle.

Kuutinharju sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Äijäveden rannalla lähellä Rautalammin kunnan keskustaa. Kuutinharjun palvelukoti muodostuu kolmesta eri rakennuksissa sijaitsevista yksiköistä, Ainola (neljä asuntoa), Heikkilä (kuusi asuntoa) ja Toivola (kuusi asuntoa).

Asunnot ovat asiakkaiden omia koteja, jotka he voivat itse sisustaa haluamallaan tavalla. Jokaisessa asunnossa on oma kylpyhuone ja wc. Kaikissa eri yksiköissä on yhteinen oleskelutila, joka mahdollistaa yhteisöllisen toiminnan muiden asukkaiden kanssa. Lisäksi Ainolassa on yhteinen sauna ja monitoimitila.

Osoite

Rautalammintie 31 77700 RAUTALAMPI

Kunnat

Rautalampi

Latukadun palveluasunnot, Varkaus

Latukadun palveluasunnoilla järjestetään yhteisöllistä asumista kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville aikuisille henkilöille.

Varkauden kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa yksikössä asiakkaat asuvat omissa kodeissaan yhteisen klubitilan (Eetu) pihapiirissä.

Asiakkaat saavat tukea ja ohjausta asumisessa ja päivittäisissä toimissa sekä asiointiin liittyvissä asioissa. Ohjaajat toimivat asiakkaiden tukena heidän kodeissaan, vapaa-ajalla sekä yhteisessä klubitilassa.

Yksikön ohjaajat tarjoavat tuettua asumisen palvelua Varkauden kaupungin taajamassa omissa asunnoissaan asuville asiakkaille.

Osoite

Latukatu 14 78210 VARKAUS

Kunnat

Varkaus

Mäntylä, Sukeva

Mäntylä on 15 paikkainen yhteisöllistä asumista kehitysvammaisille henkilöille tarjoava yksikkö. Asukkaat asuvat yhteisessä pihapiirissä kahdessa rivitalossa, joissa on yhdeksän yksiötä, yksi kolmen henkilön soluasunto ja yksi kahden henkilön perheasunto. Lisäksi Mäntylässä on yksi yksiö tilapäisasumista varten.

Mäntylä tarjoaa asukkailleen aktiivista ja kuntouttavaa toimintaa, jonka avulla asukkaat saavat mielekästä sisältöä elämäänsä sekä mahdollisuuden osallistua tasavertaisina yksilöinä ympärillä olevaan yhteisöön. Mäntylä tarjoaa myös asumisen ohjausta itsenäisemmin asuville kehitysvammaisille.

Osoite

Männikkötie 16 74340 SUKEVA

Kunnat

Sonkajärvi

Palvelukeskus Väinölä, Suonenjoki

Kehitysvammaisten palvelukeskus Väinölä on kehitysvammapalveluiden yksikkö, jossa on asumispalvelu (7 paikkaa) sekä päivätoimintaa.

Osoite

Väinölänkatu 9 77600 SUONENJOKI

Kunnat

Suonenjoki

Pihlajakoti, Kiuruvesi

Pihlajakoti on 14 paikkainen yhteisöllistä asumista kehitysvammaisille asiakkaille tarjoava yksikkö. Yksikön ohjaajat tarjoavat tuetun asumisen palvelua myös muualla kunnan alueella asuville asiakkaille.

Asukkaat asuvat omissa vuokra-asunnoissaan ns. korttelimallissa. Pihlajakoti tarjoaa myös lyhytkestoista tilapäishoitoa aikuisille kehitysvammaisille asiakkaille ja asumisen ohjausta itsenäisemmin asuville.

Pihlajakodissa pyrimme vastaamaan asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin, tavoitteena hyvä ja mielekäs elämä.

Osoite

Asematie 27 B 13 74700 KIURUVESI

Kunnat

Kiuruvesi

Puusepän asumisyksikkö, Kuopio

Puuseppä on 45 paikkainen, viisikerroksinen kerrostalo Kuopion keskustassa, jossa tarjoamme yhteisöllistä asumista kehitysvammaisille henkilöille. Lisäksi yksikön ohjaajat tarjoavat tuettua asumisen palvelua kaupunkialueella asuville asiakkaille niin Puijonlaakson kaupungin osaan kuin keskustaan.

Osoite

Suokatu 14 70100 KUOPIO

Kunnat

Kuopio