Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

25.3.2024 Uutinen

Aluevaltuuston kokouksessa 25.3.3024 käsiteltiin valtuustoaloitteita

Aluevaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina 25.3.2024 useita eri puolueiden tekemiä valtuustoaloitteita ja viranhaltijoiden aloitteisiin valmistelemia vastauksia. 
Kokouksessa käsiteltiin valtuustoaloitteita, jotka koskivat terveydenhuollon työolojen kehittämistä, maakunnan alueen kattavaa kotisairaanhoitopalvelua, palvelusetelijärjestelmän kehittämistä yksilö- ja perhepsykoterapiaan, suoriteperustaisen palkkauksen kartoittamista ja TYÖOTE-toimintamallin käyttöönottoa. 

Hyvinvointialuejohtaja Marko Korhonen antoi aluevaltuustolle katsauksen hyvinvointialueen onnistumisista ja haasteista toiminnan rakentumisessa ja lakisääteisten palveluiden toteuttamisessa. Korhonen muistutti, että lähtötilanne oli Pohjois-Savossa Suomen vaikeimpia. Tästä huolimatta merkittäviä ongelmia ei toiminnan käynnistymisessä vuoden 2023 ollut ja talousarvion toteutuminkin onnistui viime vuonna suhteellisen hyvin. Asiakas- ja potilastyytyväisyys on hyvällä tasolla ja esimerkiksi Kuopion yliopistollisen sairaalan osalta asiakkaat olivat vuonna 2023 tyytyväisempiä kuin vuonna 2022. Hyvinvointialuejohtaja kertoi myös useista haasteista. Esimerkiksi uusien toimintamallien käyttöönotto ja vanhoista luopuminen on vielä haasteellista, vaikka toimintojen integraation eteen töitä koko ajan tehdäänkin. 

Kokousaineisto on luettavissa verkkosivuillamme , jossa myös kokouksen pöytäkirja julkaistaan sen tarkastuksen jälkeen. Aluevaltuuston kokous striimattiin ja sen tallenne on katsottavissa hyvinvointialueen Dreambroker-kanavalla.