Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

24.11.2023 Uutinen

Vuoden syöpähoitajan titteli moniosaajalle Kuopion yliopistolliseen sairaalaan

Syöpäsäätiö on valinnut vuoden 2023 syöpähoitajaksi sairaanhoitaja Sirpa Janttosen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta (KYS). Hän tekee potilaslähtöistä ja kokonaisvaltaista työtä gynekologisena syöpäsairaanhoitajana KYSin naistentautien osastolla.


 

Janttosta esitettiin palkinnon saajaksi, koska hän on erityisen ansioitunut ja kokenut gynekologisen syöpäpotilaan hoidossa sekä syöpäsairaanhoitajana toimimisessa. Hänet on valittu ensimmäiseksi syöpäsairaanhoitajaksi moniammatilliseen gynekologisten syöpäpotilaiden hoitoketjuun, jossa hän on tehnyt uraauurtavaa työtä. Hän on saanut itse vaikuttaa työnkuvaansa ja työnsä sisältöön. Itsenäisessä työssään hän selvittelee paljon asioita niin potilaiden kuin kollegoidenkin tueksi.

Kollegoiden mukaan Sirpa Janttonen on osaava, empaattinen ja pidetty hoitaja. Saamastaan tunnustuksesta hän on erittäin iloinen, onnellinen ja häkeltynyt.

Syöpäsäätiön 5000 euron tunnustuspalkinnot myönnetään vuosittain säätiön saamien ehdotusten perusteella. Vuoden 2023 valinnassa Syöpäsäätiö on halunnut korostaa valittujen syövän hoidon ammattilaisten korkeatasoista kliinistä ja kokonaisvaltaista potilaan hoitoa.