Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

19.6.2024 Uutinen

Toiminnan muutoksia Varkauden päivystyksessä

Kesän aikana Varkauden Aalto Hyvinvointikeskuksen vastaanottopalveluissa ja päivystyksessä voi olla ruuhkaa. Varkauden päivystyksen yhteydessä ei ole enää lääkärin akuuttivastaanottopalvelua. Ennen hakeutumista päivystykseen, tulee soittaa Päivystysapu-numeroon 116117.

Varkauden päivystyksessä työskentelee arkena ainoastaan yksi lääkäri ja viikonloppuisin vain ajoittain kaksi lääkäriä. 

Päivystys on tarkoitettu äkillisen sairastumisen, vamman ja pitkäaikaissairauden äkillisen vaikeutumisen hoitoon, jota ei voida siirtää ilman sairauden pahenemista tai vamman vaikeutumista. Päivystyksessä hoidetaan yöaikaan vain potilaita, joiden hoitoa ei voida siirtää seuraavaan aamuun potilaan terveyden vaarantumatta.

Päivystyksellistä välitöntä hoitoa vaativia ovat esimerkiksi 
 
•    äkilliset halvausoireet
•    voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus
•    kova rintakipu
•    äkillisesti alkanut kova vatsakipu tai päänsärky
•    isot vammat ja luunmurtumat
•    henkeä uhkaava allerginen reaktio
•    muu, henkeä uhkaava äkillinen sairastuminen.

Esimerkiksi sairauslomatodistukset tulee hakea työterveyshuollosta tai omasta terveyskeskuksesta.

Päivystysapu-numeroon 116117 tulee soittaa ennen hoitoon hakeutumista. Henkeä uhkaavassa hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.
 
Vastaanottopalvelujen takaisinsoitto asiakkaalle voi viivästyä

Vastaanottopalvelujen ajanvarauksen ruuhkautumisen vuoksi takaisinsoitto asiakkaalle voi viivästyä. Kaikille perusterveydenhuollon takaisinsoittojärjestelmään soittopyynnön jättäneille henkilöille pyritään soittamaan saman päivän aikana. Tällä hetkellä se ei henkilöstövajeen takia ole aina mahdollista.

Kiireettömissä asioissa asukkaita kannustetaan tekemään sähköinen oirearvio omaolo.fi-palvelussa ja katsomaan Terveyskyla.fi-palvelun itsehoito-ohjeita.