Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

8.2.2024 Uutinen

Pielaveden osasto ja Ilonakoti toimivat nyt yhteisin voimin sosiaalihuollon hoivayksikkönä – määräaikainen kokeilu kestää elokuun loppuun

Pielaveden terveysasemalla on alkanut kokeilu, jossa terveydenhuollon osasto ja sen tiloissa toimiva Ilonakoti työntekijöineen ovat vuoden 2024 alussa yhdistyneet sosiaalihuollon hoivayksiköksi.
Kokeilulla pyritään turvaamaan jatkohoitopaikkojen ja henkilöstön saatavuus sekä pysyvyys alueella. 

Hoivayksikössä tarjotaan asiakkaille turvallista ja laadukasta hoivaa vuorokauden ympäri. Keskeisinä toimintoina ovat omaishoidon vapaiden järjestäminen, lyhytaikainen tilapäinen hoiva ja tilapäinen jatkohoito tuettua asumista odottaville henkilöille. Ilonakoti on toiminut Pielaveden terveysaseman tiloissa viime vuoden joulukuusta lähtien.

Yksikköön ohjataan asiakkaita potilas- ja hoivakoordinaattoreiden kautta. Sinne ei ohjata asiakkaita, jotka tarvitsevat varsinaista terveyden- ja sairaanhoitoa. Asiakkaat tulevat yksikköön omat lääkkeet, hygieniatarvikkeet, apuvälineet ja vaatteet mukanaan. Asiakaspaikkoja kodinomaisessa yksikössä on 15–20. Asiakasmaksut ovat asiakasmaksuhinnaston mukaisia.

Suurin osa hoivayksikön työntekijöistä on lähihoitajia. Sairaanhoitajat työskentelevät pääsääntöisesti aamuvuorossa arkipäivisin. Lääkäri käy yksikössä kerran viikossa ja on muutoin tavoitettavissa asiakasasioissa puhelimitse. 

Tavoitteena on kokeilla myös sitä, miten tulevaisuudessa on mahdollista muotoilla sosiaali- ja terveyspalvelut vastaamaan asukkaiden tarpeisiin voimavarojen mukaisesti. Määräaikainen kokeilu kestää 31.8.2024 saakka.