Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

14.6.2024 Uutinen

Kiuruveden röntgentoiminta lakkaa kesäkuun lopussa

Kiuruveden röntgentoiminta päättyy Kiuruveden terveyskeskuksessa 27.6.2024. Röntgenissä on kuvattu tavallisia röntgenkuvia ja kuvausmäärät ovat olleet tänä vuonna vähäisiä. Hyvinvointialueen muut röntgenit palvelevat toimipisteiden aukioloaikoina.

Kiuruveden röntgen on toiminut vuoden 2024 osa-viikkoaikaisesti Pohjois-Savon hyvinvointialueen hallituksen päätöksen mukaisesti. Kiuruveden röntgenin kuvausmäärät ovat olleet jatkuvasti laskusuuntaisia, röntgenissä on asioinut enää toukokuussa 37 asiakasta. Koko kuluvan vuoden kuvausmäärät ovat olleet vähäiset, vain 177 kuvausta.

Kiuruveteläiset ovat ahkerasti hakeutuneet Iisalmen röntgeniin, sillä tammi-toukokuussa Iisalmessa oli kuvattu yhteensä 144 Kiuruvedeltä tullutta asiakasta sekä yli 100 Kiuruveden hammashoitolan asiakasta. Tämä siitäkin huolimatta, että Kiuruvedellä on ollut vapaita kuvausaikoja röntgeniin viikoittain.

Aluehallitus linjasi jo kokouksessaan lokakuussa 2023, ettei talousarvion ulkopuolisia investointeja ole lupa tehdä osa-aikaisiin röntgeneihin. Kiuruveden röntgenlaite on yli 17 vuotta vanha, ja sen huoltosopimuksen päättyessä laitteen tai huoltosopimuksen uusimiseen ei ole rahoitusta.  Viimeisen kerran asiakkaita kuvataan Kiuruveden röntgenissä 27.6.2024.

Kiuruvedelle ei ole toistaiseksi suunnitteilla liikkuvia röntgenpalveluita.

Jatkossa Kiuruveden asukkaat voivat hakeutua muihin hyvinvointialueen röntgeneihin hoitavan lääkärin röntgenkuvauslähetteellä. Esimerkiksi Iisalmessa on saatavissa ajanvarauksellisia kuvantamisaikoja päivittäin eikä tavallisiin röntgenkuvauksiin ole jonoja Iisalmessa.

-  Asiakas voi varata ajan vastaanoton yhteydessä yhdessä hoitohenkilöstön kanssa tai itse. Ennen itse ajan varaamista asiakkaita pyydetään tarkistamaan toimipisteiden aukioloajat ja ajanvarausnumero hyvinvointialueen verkkosivulta, josta löytyy ajantasainen tieto aukiolotilanteesta, kertoo kliinisen radiologian yksikön ylilääkäri Mikko Taina.