Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

9.8.2024 Tapahtuma

Kiinnostaako sinua sijaisvanhemmuus?

Ryhmämuotoinen perhehoitajien ennakkovalmennus alkaa syyskuussa Varkaudessa.

Haemme valmennukseen perheitä hyvinvointialueen eteläiseltä alueelta, Joroisista, Leppävirralta ja Varkaudesta, jotka voivat tarjota lapselle kodin, jossa hänen on turvallista kehittyä ja kasvaa. Perheet antavat lapselle mahdollisuuden kodinomaiseen asumiseen ja läheisiin ihmissuhteisiin.

Perheen elämäntilanteen tulee olla sellainen, että he voivat sitoutua sijaisvanhemmuuteen. Perheeltä edellytämme valmiutta toimia yhteistyössä lapsen biologisten vanhempien ja läheisten sekä lapsen asioissa mukana olevien viranomaisten kanssa.

Järjestämme perhehoitajan ennakkovalmennuksen ryhmämuotoisena valmennuksena. Haastattelemme valmennukseen halukkaat perheet ennen valmennuksen alkamista.
Valmennuksessa käydään läpi perhehoitajan tehtävät ja valmiudet, lastensuojelulaki sekä annetaan tietoa sijoitettujen lasten erityistarpeista.

Jokaisella sijoitetulla lapsella on oma lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä. Sijoituksen ja hoidon tavoitteet, sekä kesto määritellään suunnitelmassa, jonka laativat yhdessä lapsen vanhemmat, sijaisvanhemmat ja sosiaalityöntekijä. Perhehoito voi olla joko lyhyt- tai pitkäaikaista.

Perhehoitajia tuemme alkuohjauksella, täydennyskoulutuksella, työnohjauksella ja vertaisryhmätoiminnalla sekä sosiaalityöntekijän tuella.

Tule mukaan ja ilmoittaudu 9.8.2024 mennessä perhehoidontuki@pshyvinvointialue.fi​​​​​​​ Voit myös kysyä lisätietoa sähköpostitse.

Seuraavat perhehoitajien ennakkovalmennusryhmät alkavat vuoden 2025 alkupuolella.