Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

12.6.2024 Uutinen

Aluevaltuusto päättää palvelujärjestelmäuudistuksesta 17. kesäkuuta

Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontuu maanantaina 17.6. päättämään palvelujärjestelmän uudistamisesta. Käsittelyssä on palvelujärjestelmäuudistuksen kaksi ensimmäistä kokonaisuutta: 

  • vastaanottotoiminnan ja alueellisen erikoissairaanhoidon sekä aikuissosiaalityön uudistus ja
  • osastohoidon, asumisen ja kotiin vietävien palveluiden uudistus.

Lisäksi aluevaltuusto käsittelee kokouksessaan hyvinvointialueen henkilöstökertomuksen, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelle 2023. Tilikauden 2023 tulos on noin 63 miljoonaa euroa alijäämäinen. Aluevaltuuston käsittelyssä on myös vuoden 2024 tammi-huhtikuun talouden toteuma ja osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta sekä talousennusteet näiden lukujen pohjalta. Tilikauden 2024 tulokseksi ennakoidaan noin 98 miljoonan euron alijäämää.

Yleisöllä on mahdollisuus seurata kokousta 17.6. kello 10.00 alkaen paikan päällä Kuopion yliopistollisen sairaalan auditoriossa (Auditoriorakennus, 2. kerros, Puijonlaaksontie 2, Kuopio) tai suorana verkosta striimin välityksellä.  Striimaus tallennetaan ja on katsottavissa verkosta jälkikäteen samasta osoitteesta.

Aluehallituksen esitys aluevaltuustolle

Aluehallitus käsitteli palvelujärjestelmän uudistamista 3.6. ja päätti tehdä muutoksia hyvinvointialuejohtajan esitykseen. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle:

  • vastaanottotoiminnan, alueellisen erikoissairaanhoidon ja aikuissosiaalityön uudistuksen palvelusuunnitelman hyväksymistä skenaarion 1 mukaisesti siten muutettuna, että Lapinlahden Varpaisjärven terveysasemaa ei lakkauteta, vaan se toimii osa-aikaisena sosiaali- ja terveysasemana. 
  • osastohoidon, asumisen ja kotiin vietävien palveluiden uudistuksen palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä skenaarion 2 mukaisesti muutettuna siten, että Juankosken ja Suonenjoen vuodeosastoja ei lakkauteta.

Aluehallitus täydensi esitystä edellytyksellä, että toimintoja lakkauttaessa tarvittavat korvaavat palvelut ovat käytössä. Aluehallitus hyväksyi myös tarkennuksia esitykseen esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien palvelutarjonnan osalta. 

Lue lisää: 

Palvelujärjestelmän uudistamiskokonaisuus jatkuu syksyllä, jolloin perhe- ja vammaispalveluiden uudistamisehdotukset julkaistaan syyskuun puolessavälissä. Erikoissairaanhoidon ja yliopistollisen sairaalan uudistamisehdotukset julkaistaan loppuvuonna.

Palvelujärjestelmän uudistamisohjelmalla pyritään saavuttamaan 30–50 M€ vuotuinen kustannusvaikutus, joka toteutuessaan tasapainoittasi hyvinvointialueen taloutta merkittävästi.

​​​​​​​​​​
Lue myös aluehallituksen ennakkotiedote 19.6. kokouksesta:https://pshyvinvointialue.fi/w/aluehallitus-kasittelee-palvelurakenneuudistuksen-saastotavoitteita