Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

13.6.2024 Uutinen

Aluehallitus käsittelee palvelurakenneuudistuksen säästötavoitteita

Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluehallitus käsittelee palvelujärjestelmäuudistuksen säästötavoitteita kokouksessaan 19. kesäkuuta. Aluehallitus päätti muutoksista hyvinvointialuejohtajan alkuperäiseen uudistusesitykseen, ja tulevassa kokouksessa keskustellaan muutosten kustannusvaikutuksista.

Lisätietoa aluehallituksen uudistusesityksestä: Aluehallitus muutti hyvinvointialuejohtajan palvelujärjestelmän uudistusehdotusta - Pohjois-Savon hyvinvointialue - Pohjois-Savo (pshyvinvointialue.fi)

Hyvinvointialueen aluevaltuusto päättää palvelujärjestelmän uudistamisesta kokouksessaan 17. kesäkuuta.

Esityslistalla on myös ehdotus hyvinvointialueella käynnissä olevien yhteistoimintamenettelyiden jatkamisesta vuoden loppuun saakka. Yhteistoimintamenettely tähtää johtamisrakenteen uudistamiseen, ja puolen vuoden lisäajalla halutaan varmistaa henkilöstön aito osallistaminen uudistukseen.

Kokouksessa käsitellään lisäksi aluehallituksen lausuntoa, joka koskee Suomen hallituksen esitystä terveydenhuoltolain muuttamiseksi. Nykyisen lakiesityksen muutokset tarkoittaisivat Pohjois-Savon hyvinvointialueella Iisalmen ja Varkauden yöpäivystysten päättymistä sekä mahdollisuutta toteuttaa nykyistä laajempaa leikkaustoimintaa Iisalmessa ja Varkaudessa.

Hyvinvointialueen lausunto lakiesityksestä lähetetään aluehallituksen päätöksellä 1.7.2024 mennessä.

Aluehallituksen seuraava kokous on kesätauon jälkeen 12. elokuuta. 

Aluehallituksen kokouksen esityslista on kokonaisuudessaan luettavissa verkkosivuillamme, jossa myös kokouksen pöytäkirja julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Lue myös aluevaltuuston ennakkotiedote 17.6. kokouksesta: https://pshyvinvointialue.fi/w/aluevaltuusto-paattaa-palvelujarjestelmauudistuksesta-17.-kesakuuta