Vastasyntyneiden tehohoidon palvelut

Vastasyntyneiden tehohoidon palvelut

KYSin vastasyntyneiden teho-osastolla hoidamme vastasyntyneitä ja alle yksi vuotiaita tehohoitoa tai erityistarkkailua tarvitsevia lapsia. Suurin osa osastolla hoidettavista lapsista on ennenaikaisesti syntyneitä.

Tehohoitoon kuuluu tarkkailua ja elintoimintojen tukemista laitteiden ja lääkehoidon avulla. Potilaat tulevat osastolle synnytyssalista, synnytysosastoilta sekä sairaanhoitopiirin muista sairaaloista ja päivystysvastaanotoilta.

Jokaisella lapsella on omat hoitajat ja oma lääkäri. Moniammatillinen tiimi takaa potilaalle parhaan mahdollisen hoidon. Lastenkirurgi, lastenneurologi, lastenröntgenlääkäri ja fysioterapeutti sekä sosiaalityöntekijä käyvät osastolla säännöllisesti.

Vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon alusta alkaen. Heidän läsnäolollaan on erittäin suuri merkitys lapsen toipumiseen. Toivomme vanhempien viettävän osastolla mahdollisimman paljon aikaa, ja heille on varattu myös omat lepotilat. Myös sisarukset ja isovanhemmat ovat tervetulleita osastolle sopimuksen mukaan. Jokaiselle vauvalle ja perheelle on oma huone, jossa vanhemmat voivat hoitaa lastaan ympäri vuorokauden.

Vastasyntyneiden teho-osasto

Voit olla yhteydessä osastoon puhelimitse.

  • Osastonsihteeri, arkipäivinä yhteydenotot ensisijaisesti puh. +358 17172462
  • Osastonsihteeri, arkipäivinä yhteydenotot ensisijaisesti puh. +358 447174562
  • Hoitajat, yhteydenotot tarvittaessa iltaisin, öisin ja viikonloppuina puh. +358 447179011

Kunnat:

Saarijärvi Hankasalmi Luhanka Uurainen Jämsä Äänekoski Muurame Kannonkoski Joutsa Kinnula Viitasaari Kyyjärvi Konnevesi Multia Toivakka Laukaa Keuruu Petäjävesi Kivijärvi Karstula Jyväskylä Pihtipudas

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollinen sairaala huolehtii Pohjois-Savon hyvinvointialueen asukkaiden erikoissairaanhoidosta ja lisäksi Itä-Suomen yhteistyöalueen (Etelä-Savon hyvinvointialue, Keski-Suomen hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue) erityistason erikoissairaanhoidosta.


Osoite


Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO


Normaalit aukioloajat

Auki 24/7

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

Vastasyntyneiden teho-osasto, Puijon sairaala, Kaarisairaala, K, 2. kerros

Palvelun aukioloajat
Auki 24/7

Kunnat:

Saarijärvi Hankasalmi Luhanka Uurainen Jämsä Äänekoski Muurame Kannonkoski Joutsa Kinnula Viitasaari Kyyjärvi Konnevesi Multia Toivakka Laukaa Keuruu Petäjävesi Kivijärvi Karstula Jyväskylä Pihtipudas