Toimikortit - Ammattilaiselle

Toimikortit

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti (sote-ammattikortti) on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille. Näitä kortteja ei ole tarpeen uusia hyvinvointialueelle siirryttäessä, sillä kortit eivät ole organisaatiosidonnaisia. Kortit uusitaan korttiin merkityn päivämäärän mukaisesti.

Henkilöstökortit puolestaan ovat käytössä pääasiassa hallinnollisessa työssä olevilla henkilöillä ja lääketyöntekijöillä. Nämä henkilöstökortit tulee uusia uuden organisaation eli Pohjois-Savon hyvinvointialueen mukaisiksi. Kortin pintaan ja varmenteeseen tulee organisaationimeksi uuden hyvinvointialueen nimi. Lisäksi kortin taustatiedoissa oleva käyttäjän sähköpostiosoite päivitetään hyvinvointialueen sähköpostiosoitteeksi. Voit alkaa käyttämään Pohjois-Savon hyvinvointialueen korttia 1.1.2023 tai aloittaessasi hyvinvointialueen työt. Henkilöstökorttien tilaukset on tehtävä viimeistään 13.2.2023, vaikka ne eivät vanhenisi.

Uuden kortin hakeminen

Uuden kortin saamiseksi kukin varaa itse ajan rekisteröintipisteelle, kuten aiemminkin. Rekisteröintipisteellä henkilöllisyys tulee todistaa joko voimassa olevalla henkilökortilla tai passilla. Korttia varten tuleva aktivointitunnusluku lähetetään kortinhakijan kotiosoitteeseen ja kortti haetaan rekisteröintipisteeltä. Kun kortti noudetaan, tulee henkilöllisyys myös voida todistaa. Kortin ja aktivointitunnusluvun toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Sote-ammattikortit tilataan edelleen kuten ennenkin.

Vanhan organisaation mukaisella henkilöstökortilla on siirtymäaikaa 28.2.2023 saakka, minkä jälkeen kortit lakkaavat toimimasta. Jos nykyinen henkilöstökortti on vanhenemassa vielä vuoden 2022 aikana, tulee loppuvuoden ajaksi tilata uusi kortti vanhan organisaation tiedoilla. Tavoitteena on tilata myös uuden hyvinvointialueen henkilöstökortti yhtaikaa. Pelastuslaitosten henkilöstön osalta ohjeistus tulee myöhemmin.

Kortteihin ei tule valokuvia. Varauksia voi alkaa tehdä marraskuussa. Paikkakuntakohtaisista rekisteröintipisteistä tulee lisätietoa myöhemmin.

Yhteystiedot, toimikortit - Ammattilaiselle

Lisätietoja

rekisterointi(at)istekki.fi