Ikääntyneiden päivätoiminta

Ikääntyneiden päivätoiminta

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville ikääntyneille, joiden toimintakyky on alentunut tai vaarassa alentua. Päivätoimintaan voivat osallistua henkilöt, jotka tarvitsevat tukea arkeensa heikentyneen toimintakykynsä vuoksi, ja jotka eivät voi osallistua muuhun ikääntyneille järjestettyyn toimintaan. Palveluntarve arvioidaan ennen palvelun myöntämistä.

Päivätoiminnan tavoitteena on tukea asiakkaan hyvinvointia sekä luoda osallistumisen ja vuorovaikutuksen mahdollisuus. Toiminta ehkäisee syrjäytymistä ja tarjoaa matalalla kynnyksellä mielekästä tekemistä. Päivätoimintaa järjestetään koko- ja osapäiväryhminä sekä etäpäivätoimintana.

Päivätoiminta ja etäpäivätoiminta ovat tavoitteellista ja määräaikaista tai pysyvää asiakkaan toimintakykyä tukevaa toimintaa. Päivätoiminnan aikana asiakkaan ravitsemus toteutuu pääosin yhteisten ruokailujen kautta. Tarvittaessa päivätoimintaan järjestetään edestakainen kuljetus asiakkaan kotoa.

Toimi näin

Ota yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa Ikäihmisten päivätoiminnasta.

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai asioimalla palvelupaikassamme.Yksi yhteydenotto riittää. Vastaamme yhteydenottoihin saapumisjärjestyksessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.  

Ikäkeskuksen neuvonnan puhelinasiointi

Ikäkeskuksen neuvonta on ennaltaehkäisevä palvelu, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää ikääntyvien pohjoissavolaisten osallisuutta, arjessa pärjäämistä, hyvinvointia ja toimintakyvyn säilymistä mahdollisimman pitkään.

Kotihoidon asioissa neuvontaa on myös työikäisille. Neuvontaan voivat olla yhteydessä muutkin kuin ikäihmiset, mikäli kyse on hoivan tarpeesta, kuten lääkityksestä, hygieniasta tai ravitsemuksesta huolehtimisesta.

Öppettider

Avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme kello 12 saakka.
  • Måndag - Fredag 09:00 - 14:00

Kunnat:

Iisalmi, Rautavaara, Joroinen, Pielavesi, Kiuruvesi, Tervo, Lapinlahti, Vieremä, Sonkajärvi, Keitele, Vesanto, Tuusniemi, Kuopio, Kaavi, Suonenjoki, Siilinjärvi, Rautalampi, Leppävirta, Varkaus

Ikäkeskuksen neuvonta, Kuopio

Ikäkeskus tarjoaa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa ja kertoo asiakkaille erilaisista vaihtoehdoista, joita niin kunnat, yhdistykset, järjestöt, yritykset kuin hyvinvointialuekin tarjoavat. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan puhelimitse, sähköpostilla tai asioimalla Iisalmen tai Kuopion toimipisteissä.

Kuopion palvelupaikka sijaitsee Suosadun palvelukeskuksessa.

Iisalmen palvelupaikka sijaitsee Kauppakeskus Torikulmassa entisen asiakasneuvonta Ohjurin tiloissa.


Osoite


Suokatu 6, 70100 KUOPIO


Öppettider

Avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme kello 12 saakka.
  • Måndag - Fredag 09:00 - 11:00, 12:00 - 14:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Rautavaara, Sonkajärvi, Kuopio, Keitele, Lapinlahti, Leppävirta, Kaavi, Iisalmi, Joroinen, Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Siilinjärvi, Vesanto, Vieremä, Varkaus, Tuusniemi, Pielavesi, Kiuruvesi

Ikäkeskuksen neuvonta, Iisalmi

Ikäkeskus tarjoaa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa ja kertoo asiakkaille erilaisista vaihtoehdoista, joita niin kunnat, yhdistykset, järjestöt, yritykset kuin hyvinvointialuekin tarjoavat. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan puhelimitse, sähköpostilla tai asioimalla Iisalmen tai Kuopion palvelupaikoissa.

Kuopion palvelupaikka sijaitsee Suokadun palvelukeskuksessa.

Iisalmen palvelupaikka sijaitsee Kauppakeskus Torikulmassa entisen asiakasneuvonta Ohjurin tiloissa.


Osoite


Torikulma

Satamakatu 10-12, 74100 IISALMI


Öppettider

Avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme kello 12 saakka.
  • Måndag - Fredag 09:00 - 11:00, 12:00 - 14:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Rautalampi, Vieremä, Suonenjoki, Rautavaara, Tervo, Joroinen, Pielavesi, Sonkajärvi, Iisalmi, Siilinjärvi, Kuopio, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kaavi, Vesanto, Keitele, Varkaus, Leppävirta, Lapinlahti