Tuettu kotiutuminen

Tuettu kotiutuminen

Tuetun kotiutumisen palvelu on tarkoitettu sairaalasta kotiutuville asiakkaille turvallisen kotiutumisen varmistamiseksi sekä kuntoutumisen tukemiseksi kotiympäristössä. Palvelu on lyhytaikaista, kestoltaan 1–7 vuorokautta ja se voidaan aloittaa asiakkaille, joilla ei ole säännöllistä kotihoidon palvelua eivätkä he selviydy läheisten tuella. 

Tuetun kotiutumisen käynnit toteutetaan asiakkaan tarpeen mukaan sovitusti joko fyysisinä kotikäynteinä tai etäkontakteina. Käynneillä kotihoidon ammattilaiset varmistavat asiakkaan kuntoutumisen ja jatkohoidon kotiympäristössä. Käyntien sisältö voi olla

* turvallisen lääkehoidon toteutumisen varmistaminen ja ohjaus

* hoidolliset toimenpiteet, kuten kertakatetrointi ja sen opetus

* voinnin seuranta

* apuvälineiden arviointi ja käytön ohjaus

* kuntouttavien harjoitteiden ohjaus.

Mikäli palvelun aikana katsotaan tarpeelliseksi selvittää tarkemmin asiakkaan toimintakykyä, kuntoutumisen mahdollisuutta ja palveluiden tarvetta, asiakkaalle tehdään asiakasohjauksen toimesta palvelutarpeen arvio. 

Toimi näin

Jos koet ennen suunniteltua sairaalajaksoa tarvitsevasi mahdollisesti tukea kotona kotiutuksen jälkeen, ota yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan.

Sairaalajakson aikana ota yhteyttä kotiuttavan osaston henkilökuntaan, kun koet tarvitsevasi tukea, ohjausta tai neuvontaa kotiutustilanteessa. Henkilökunta on yhteydessä palvelua järjestävään yksikköön.

Ikäkeskuksen neuvonnan puhelinasiointi

Ikäkeskuksen neuvonta on ennaltaehkäisevä palvelu, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää ikääntyvien pohjoissavolaisten osallisuutta, arjessa pärjäämistä, hyvinvointia ja toimintakyvyn säilymistä mahdollisimman pitkään.

Kotihoidon asioissa neuvontaa on myös työikäisille. Neuvontaan voivat olla yhteydessä muutkin kuin ikäihmiset, mikäli kyse on hoivan tarpeesta, kuten lääkityksestä, hygieniasta tai ravitsemuksesta huolehtimisesta.

Avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme kello 12 saakka.
  • Понедельник - Пятница 09:00 - 14:00

Kunnat:

Iisalmi, Rautavaara, Joroinen, Pielavesi, Kiuruvesi, Tervo, Lapinlahti, Vieremä, Sonkajärvi, Keitele, Vesanto, Tuusniemi, Kuopio, Kaavi, Suonenjoki, Siilinjärvi, Rautalampi, Leppävirta, Varkaus

Ikäkeskuksen neuvonta, Kuopio

Ikäkeskus tarjoaa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa ja kertoo asiakkaille erilaisista vaihtoehdoista, joita niin kunnat, yhdistykset, järjestöt, yritykset kuin hyvinvointialuekin tarjoavat. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan puhelimitse, sähköpostilla tai asioimalla Iisalmen tai Kuopion toimipisteissä.

Kuopion palvelupaikka sijaitsee Suosadun palvelukeskuksessa.

Iisalmen palvelupaikka sijaitsee Kauppakeskus Torikulmassa entisen asiakasneuvonta Ohjurin tiloissa.


Osoite


Suokatu 6, 70100 KUOPIO


Avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme kello 12 saakka.
  • Понедельник - Пятница 09:00 - 11:00, 12:00 - 14:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Rautavaara, Sonkajärvi, Kuopio, Keitele, Lapinlahti, Leppävirta, Kaavi, Iisalmi, Joroinen, Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Siilinjärvi, Vesanto, Vieremä, Varkaus, Tuusniemi, Pielavesi, Kiuruvesi

Ikäkeskuksen neuvonta, Iisalmi

Ikäkeskus tarjoaa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa ja kertoo asiakkaille erilaisista vaihtoehdoista, joita niin kunnat, yhdistykset, järjestöt, yritykset kuin hyvinvointialuekin tarjoavat. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan puhelimitse, sähköpostilla tai asioimalla Iisalmen tai Kuopion palvelupaikoissa.

Kuopion palvelupaikka sijaitsee Suokadun palvelukeskuksessa.

Iisalmen palvelupaikka sijaitsee Kauppakeskus Torikulmassa entisen asiakasneuvonta Ohjurin tiloissa.


Osoite


Torikulma

Satamakatu 10-12, 74100 IISALMI


Avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme kello 12 saakka.
  • Понедельник - Пятница 09:00 - 11:00, 12:00 - 14:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Rautalampi, Vieremä, Suonenjoki, Rautavaara, Tervo, Joroinen, Pielavesi, Sonkajärvi, Iisalmi, Siilinjärvi, Kuopio, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kaavi, Vesanto, Keitele, Varkaus, Leppävirta, Lapinlahti