Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidontuki yksikkö rekrytoi ja valmentaa tukiperheitä ja perhehoitajia Pohjois-Savon hyvinvointialueen lapsiperheiden sosiaalipalvelujen ja lastensuojelun avo- ja sijaishuollon käyttöön sekä tuottaa perhehoidon tuen palveluita.

Järjestämme monipuolista tukea perheille ja kuntien työntekijöille ja toimimme lisäksi konsultaatioapuna erilaisissa lastensuojelutilanteissa.

Perhetukiyksikössä järjestetään tukiperhekoulutuksia sekä sijaisperheeksi ryhtyville PRIDE -valmennuksia muutamia ryhmiä vuosittain. Pride-valmennuksen aikana perhe ja kouluttajat arvioivat yhdessä perheen valmiuksia sijaisvanhemmuuden tehtävään. Valmennuksesta saa kirjallisen arvion ja todistuksen.

Valmennus edellyttää pariskuntien molempien puolisoiden osallistumista.

Yksikössämme työskentelee johtava sosiaalityöntekijä, kaksi sosiaalityöntekijää ja yksi sosiaaliohjaaja.

Toimi näin

Mikäli olet kiinnostunut ryhtymään tuki- tai sijaisperheeksi ota yhteyttä puhelimitse.

Mikäli tarvitset perhesosiaalityön tai lastensuojelun asiakkuudessa olevalle lapselle tuki- tai sijaisperhettä, ota yhteyttä puhelimitse.

Perhehoidon tukiyksikön puhelinasiointi


Kunnat:

Rautavaara, Sonkajärvi, Kuopio, Keitele, Lapinlahti, Leppävirta, Kaavi, Iisalmi, Joroinen, Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Siilinjärvi, Vesanto, Vieremä, Varkaus, Tuusniemi, Pielavesi, Kiuruvesi