Ikääntyneiden perhehoito

Ikääntyneiden perhehoito

Perhehoito voi olla pitkä‐ tai lyhytaikaista, koko- tai osavuorokautista huolenpidon järjestämistä perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona.

Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin sekä edistää hänen perusturvallisuuttaan ja sosiaalisia suhteitaan.

Perhehoito perustuu toimeksiantosopimukseen ja asiakkaan tai hänen laillisen edustajansa kuulemiseen sekä perhehoidon asiakkaalle yhteistyössä laadittuun hoito- ja palvelusuunnitelmaan tai asiakassuunnitelmaan.

Toimi näin

Ota yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan, kun tarvitset ohjausta tai neuvontaa palveluihin, arjessa pärjäämiseen tai toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen liittyvissä kysymyksissä.   

Ikäkeskuksen neuvonnan puhelinasiointi

Ikäkeskuksen neuvonta on ennaltaehkäisevä palvelu, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää ikääntyvien pohjoissavolaisten osallisuutta, arjessa pärjäämistä, hyvinvointia ja toimintakyvyn säilymistä mahdollisimman pitkään.

Kotihoidon asioissa neuvontaa on myös työikäisille. Neuvontaan voivat olla yhteydessä muutkin kuin ikäihmiset, mikäli kyse on hoivan tarpeesta, kuten lääkityksestä, hygieniasta tai ravitsemuksesta huolehtimisesta.

  • Puhelinasioinnissa käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Vastaamme yhteydenottoihin heti tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. puh. +358 172734100

Normaalit aukioloajat

Avoinna arkipäivisin. Arkipyhien aattoina palvelemme kello 12 saakka.
  • Maanantaina - Perjantaina 09:00 - 14:00

Kunnat:

Vesanto Iisalmi Leppävirta Varkaus Rautalampi Vieremä Keitele Suonenjoki Pielavesi Tervo Kaavi Lapinlahti Siilinjärvi Rautavaara Joroinen Sonkajärvi Kiuruvesi Tuusniemi Kuopio