Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidon tukiyksikkö rekrytoi ja valmentaa tukiperheitä ja perhehoitajia Pohjois-Savon hyvinvointialueen lapsiperheiden sosiaalipalvelujen ja lastensuojelun avo- ja sijaishuollon käyttöön sekä tuottaa perhehoidon tuen palveluita.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on sosiaalihuollon tai lastensuojelun tukitoimintaa lapsen ja hänen perheensä auttamiseksi. Sen tavoitteena on tukea perhettä niin, että se jatkossa selviytyy omin voimin.

Lapsi tai sisarukset käyvät tukiperheessä säännöllisesti tavallisesti yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukiperheet valmennetaan tehtävään 2–3 tapaamiskerran tukiperhekoulutuksessa. Tukiperheiltä pyydetään suostumus rikosrekisteriotteiden ja oman asuinalueen sosiaalitoimen selvityksen tilaamiseen. Tukiperheet tavataan ja kodin olosuhteet tarkistetaan kotikäynnillä.

Tukiperhepalvelun saaminen edellyttää perhekeskus- tai lastensuojelun asiakkuutta.

Perhehoito

Perhehoito tarkoittaa lapsen sijoittamista sijaiskotiin tarvittavaksi ajaksi avohuollon sijoituksena, kiireellisenä sijoituksena tai huostaanottopäätöksellä.

PRIDE-valmennuksen aikana perhe ja valmentajat arvioivat yhdessä perheen valmiuksia sijaisvanhemmuuden tehtävään. Valmennuksesta saa kirjallisen arvion ja todistuksen. Valmennus edellyttää pariskuntien molempien puolisoiden osallistumista. Perhehoitajilta pyydetään rikosrekisteriotteet, suostumus oman asuinalueen sosiaalitoimen selvityksen tilaamiseen, T-lääkärinlausunnot ja asumis- ja perhesuhdeselvitykset Digi- ja väestötietovirastosta.

Lyhytaikaisen perhehoidon täydennysvalmennusta tarjotaan perheille, jotka ovat käyneet PRIDE-valmennuksen ja ovat kiinnostuneita toimimaan lyhytaikaisena perhehoitoperheenä.

Järjestämme tukea tuki- ja perhehoitoperheille (mentorointi, työnohjaus), sijoitettujen lasten vanhemmille (VOIKUKKIA-toiminta) ja hyvinvointialueen työntekijöille.

Ajankohtaisista tapahtumista saat tietoa Facebook-sivustoltamme (Perhehoidon tukiyksikkö, Pohjois-Savon hyvinvointialue).

Mikäli olet kiinnostunut ryhtymään tuki- tai sijaisperheeksi, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Toimi näin

Tukiperhepalvelun saaminen edellyttää perhekeskus- tai lastensuojelun asiakkuutta. Mikäli toivot lapsellesi tukiperhettä, ota yhteys oman alueesi perhekeskukseen (uusi asiakas) tai lapsesi asioista vastaavaan sosiaalityöntekijään (olemassa oleva asiakkuus).

Mikäli olet kiinnostunut ryhtymään tuki- tai sijaisperheeksi ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse perhehoidontuki@pshyvinvointialue.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Tukiperhepalvelun saaminen edellyttää perhekeskus- tai lastensuojelun asiakkuutta.

Mikäli tarvitset lapsellesi tukiperheen, ota yhteyttä oman alueesi sosiaalitoimeen.

Perhehoidon tukiyksikön puhelinasiointi

Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse.

  • Johtava sosiaalityöntekijä, lyhytaikainen perhehoito, lyhytaikaisen perhehoidon päivystysrinki puh. +358 447401991
  • Sosiaalityöntekijä, perhehoito puh. +358 447401992
  • Sosiaalityöntekijä, perhehoito; perhehoidon tuki: mentorointi, työnohjaukset puh. +358 447401993
  • Sosiaaliohjaaja, tukiperheasiat puh. +358 447183804

Lisätiedot


Kunnat:

Vesanto, Iisalmi, Leppävirta, Varkaus, Rautalampi, Vieremä, Keitele, Suonenjoki, Pielavesi, Tervo, Kaavi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Rautavaara, Joroinen, Sonkajärvi, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kuopio

Perhehoidon tukiyksikkö Lisätietoa

Lisätietoa

Postiosoitteet

Lastensuojelun perhehoito:

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Lastensuojelu, Perhehoidon tukiyksikkö 
Isoharjantie 6, S1
71800 Siilinjärvi

Tukiperheasiat:

Pohjois-Savon hyvinvointialue 
Lastensuojelu, Perhehoidon tukiyksikkö
Viestikatu 1, 3. kerros
70600 Kuopio