Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidon tukiyksikkö rekrytoi ja valmentaa tukiperheitä ja perhehoitajia Pohjois-Savon hyvinvointialueen lapsiperheiden sosiaalipalvelujen ja lastensuojelun avo- ja sijaishuollon käyttöön sekä tuottaa perhehoidon tuen palveluita.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on sosiaalihuollon tai lastensuojelun tukitoimintaa lapsen ja hänen perheensä auttamiseksi. Sen tavoitteena on tukea perhettä niin, että se jatkossa selviytyy omin voimin.

Lapsi tai sisarukset käyvät tukiperheessä säännöllisesti tavallisesti yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukiperheet valmennetaan tehtävään 2–3 tapaamiskerran tukiperhekoulutuksessa. Tukiperheiltä pyydetään suostumus rikosrekisteriotteiden ja oman asuinalueen sosiaalitoimen selvityksen tilaamiseen. Tukiperheet tavataan ja kodin olosuhteet tarkistetaan kotikäynnillä.

Tukiperhepalvelun saaminen edellyttää lapsiperhepalveluiden tai lastensuojelun asiakkuutta.

Perhehoito

Perhehoito tarkoittaa lapsen sijoittamista sijaiskotiin tarvittavaksi ajaksi avohuollon sijoituksena, kiireellisenä sijoituksena tai huostaanottopäätöksellä.

PRIDE -valmennuksen aikana perhe ja valmentajat arvioivat yhdessä perheen valmiuksia sijaisvanhemmuuden tehtävään. Valmennuksesta saa kirjallisen arvion ja todistuksen. Valmennus edellyttää pariskuntien molempien puolisoiden osallistumista. Perhehoitajilta pyydetään rikosrekisteriotteet, suostumus oman asuinalueen sosiaalitoimen selvityksen tilaamiseen, T-lääkärinlausunnot ja asumis- ja perhesuhdeselvitykset Digi- ja väestötietovirastosta.

Lyhytaikaisen perhehoidon täydennysvalmennusta tarjotaan perheille, jotka ovat käyneet PRIDE -valmennuksen ja ovat kiinnostuneita toimimaan lyhytaikaisena perhehoitoperheenä.

Tukea perheille

Perhehoidon tukiyksikkö tarjoaa toiminnassa mukana oleville perheille perhekohtaista ja ryhmämuotoista tukea. Tuki- ja sijaisperheille järjestämme virkistys- ja vertaistapahtumia ja työnohjausta. Perhehoitajille järjestetään myös mentorointia. Sijoitettujen lasten vanhemmille tarjoamme VOIKUKKIA -toimintaa.

Toimi näin

Mikäli olet kiinnostunut ryhtymään tuki- tai sijaisperheeksi ota yhteyttä Perhehoidon tukiyksikköön puhelimitse tai sähköpostitse perhehoidontuki@pshyvinvointialue.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Tukiperhepalvelun saaminen edellyttää lapsiperhepalveluiden tai lastensuojelun asiakkuutta ja palvelutarpeen arviointia. Mikäli toivot lapsellesi tukiperhettä, ota yhteys oman alueesi sosiaalitoimeen (uusi asiakas) tai lapsesi asioista vastaavaan sosiaalityöntekijään (olemassa oleva asiakkuus).

Perhehoidon tukiyksikön puhelinasiointi

Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@pshyvinvointialue.fi.

  • Johtava sosiaalityöntekijä, lastensuojelun lyhytaikainen perhehoito, lyhytaikaisen perhehoidon päivystysrinki puh. 0447401991
  • Sosiaalityöntekijä, lastensuojelun perhehoito puh. 0447401992
  • Sosiaalityöntekijä, lastensuojelun perhehoito puh. 0447401993
  • Sosiaaliohjaaja, tukiperhetoiminta puh. 0447401994
  • Sosiaaliohjaaja, tukiperhetoiminta puh. 0447183804
  • Sosiaaliohjaaja, lastensuojelun perhehoidon tuki, sijaishoito puh. 0447530291

Kunnat:

Vesanto, Iisalmi, Leppävirta, Varkaus, Rautalampi, Vieremä, Keitele, Suonenjoki, Pielavesi, Tervo, Kaavi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Rautavaara, Joroinen, Sonkajärvi, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kuopio

Omaperhe.fi

Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, joka kokoaa kaiken perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen paikkaan verkossa. Se tukee Perhekeskus-palvelukokonaisuutta. DigiFinland toteuttaa palvelun yhdessä kumppaneiden kanssa.

Omaperhe  sivuston sisältö koostuu asiantuntijatiedosta eri muodoissa, itsehoito- ja omatoimiohjeista sekä asukkaan ohjauksista fyysisten ja sähköisten palveluiden pariin. Omaperhe on asiointikanava, joka kokoaa perhekeskustyöhön liittyen yhteen kansallisten toimijoiden, hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin, kuntien, 3. sektorin ja seurakuntien palveluja.

Omaperhe sivustolla olevat palvelusuositukset tulevat Suomi.fi palvelutietovarannosta. DigiFinland ei vastaa palvelutietovarannossa olevista tiedoista, vaan ne ovat palveluntuottajan vastuulla. DigiFinland ei myöskään vastaa kolmannen osapuolen tuottamasta tai julkaisemasta materiaalista, johon Omaperhe-palvelusta on linkki.

Perhehoidon tukiyksikkö Lisätietoa