Opiskeluhuollon psykologi, toinen aste

Opiskeluhuollon psykologi, toinen aste

Psykologipalvelut ovat osa toisen asteen oppilaitoksissa tehtävää opiskeluhuoltotyötä. Psykologi tuo oppilaitosyhteisöön psykologista asiantuntemusta ja hän tekee oppilaitoksissa sekä yhteisöllistä että yksilöllistä työtä.

Psykologin työn tavoitteena on tukea opiskelijoiden oppimista ja psyykkistä hyvinvointia yhteistyössä oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Psykologiin voi ottaa yhteyttä esimerkiksi opiskeluun liittyvän stressin, oppimisen pulmien, masennuksen, ahdistuneisuuden tai yleisen pahan olon tunteiden, ihmissuhteisiin liittyvien huolien ja erilaisten kriisitilanteiden vuoksi.

Opiskeluhuollon psykologin yksilötyö on pääasiallisesti lyhytkestoista, ja työn painopiste on kartoittavassa, ennaltaehkäisevässä ja varhaisen vaiheen tuessa. Psykologin yksilötyö sisältää mm. psykologisia arvioita ja tutkimuksia, ohjaus- ja tukikäyntejä, neuvontaa sekä tarvittavan tuen järjestämistä yhteistyössä huoltajien, koulun henkilökunnan ja yhteistyötahojen kanssa. Tarpeen mukaan opiskelija ohjataan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon tai muihin palveluihin.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin tai kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt.

Toimi näin

Psykologin luokse voit hakeutua ottamalla itse suoraan yhteyttä tai esimerkiksi huoltajan, opiskeluterveydenhoitajan, lääkärin, opettajan tai opinto-ohjaajan välityksellä. Palveluun kannattaa hakeutua varhaisessa vaiheessa. Psykologityötä ohjaa luottamuksellisuus sekä eri osapuolten tietojen saantia ja salassapitoa koskevat säädökset.

Siilinjärvellä, Lapinlahdella ja Nilsiässä toimivissa 2. asteen oppilaitoksissa työskentelee konsultoiva psykologi. Ota yhteyttä ryhmäsi vastaavaan, kouluterveydenhoitajaan tai kuraattoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu toisen asteen oppilaitoksissa, kuten ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja

lukiolaisille.

Opiskeluhuollon psykologi, toinen aste, eteläinen alue

Eteläiseen alueeseen kuuluvat Joroinen, Leppävirta ja Varkaus.

Voit ottaa yhteyttä psykologiin puhelimitse kun opiskelet toisen asteen oppilaitoksessa.

  • Savon ammattiopiston kaikki alat Varkauden kampuksella ja Varkauden lukio puh. +358 444442480

Kunnat:

Varkaus

Opiskeluhuollon psykologi, toinen aste, keskinen alue

Kaavi, Kuopio (pl. Karttula, Maaninka, Nilsiä), Tuusniemi.

Voit ottaa yhteyttä psykologiin puhelimitse kun opiskelet toisen asteen oppilaitoksessa.


Kunnat:

Kaavi, Tuusniemi, Kuopio

Opiskeluhuollon psykologi, toinen aste, pohjoinen alue

Pohjoiseen alueeseen kuuluvat Iisalmi, Kiuruvesi, Rautavaara, Sonkajärvi ja Vieremä.

Toisen asteen psykologin työn tavoitteena on tukea opiskelijoiden psyykkistä hyvinvointia. Psykologiin voi ottaa yhteyttä esim. opiskeluun liittyvän stressin, oppimisen pulmien, masennuksen, ahdistuneisuuden tai yleisen pahanolon tunteiden, ihmissuhteisiin liittyvien huolien ja erilaisten kriisitilanteiden vuoksi. Toisen asteen psykologin työhön kuuluvat myös psykologin tutkimukset (oppiminen ja tarkkaavuus).

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:45

Kunnat:

Vieremä

Lapsiperheiden yleinen neuvontanumero

Lapsiperheiden yleinen neuvonta: Joroinen, Karttula, Keitele, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo, Varkaus, Vesanto.

Lapsiperheiden yleiseen neuvontaan voi soittaa nimettömänä, puheluja ei kirjata. Yleisessä neuvonnassa ei arvioida tarvettasi palveluihin tai päätetä palvelujen saamisesta, vaan ainoastaan opastetaan yleisellä tasolla oikean tahon luokse. Käytämme OSCC-takaisinsoittojärjestelmää, johon puhelinnumerosi tallentuu. Tämä mahdollistaa takaisinsoittamisen.

Normaalit aukioloajat

Palveluaika
  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 15:00

Kunnat:

Vesanto, Leppävirta, Varkaus, Rautalampi, Keitele, Suonenjoki, Pielavesi, Tervo, Lapinlahti, Joroinen

Juankosken lukio

Juankosken lukio tarjoaa nuorten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman mukaista lukio-opetusta.

Osoite

Juankoskentie 24, 73500 JUANKOSKI

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Kuopio

Nilsiän lukio

Nilsiän lukio tarjoaa lukiokoulutusta nuorten opetussuunnitelman mukaan. Nilsiän lukion erityispiirteenä ovat valtakunnalliset alppihiihto-, hiihto-, salibandy- ja golfvalmennusryhmät, yksilölajivalmennus sekä musiikin painotus.

Osoite

Syvärintie 47, 73300 NILSIÄ

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Kuopio

Kuopion klassillinen lukio

Kuopion klassillinen lukio tarjoaa lukiokoulutusta nuorten opetussuunnitelman mukaan. Urheilulukiossa opiskelu mahdollistaa valmennuksen, treenaamisen ja lukio-opintojen yhdistämisen.

Osoite

Opistotie 1, 70200 KUOPIO

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Kuopio

Pelastusopisto

Pelastusopiston opetus-, hallinto- ja majoitustilat

Osoite

Hulkontie 83, 70820 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Kuopio

Kuopion Lyseon lukio

Kuopion Lyseon lukio tarjoaa normaalia lukiokoulutusta. Lyseossa toimii myös kansainvälinen IB-linja. Kuopion Lyseon lukio on Itä-Suomen vanhin ja monissa vertailuissa hyvin menestynyt lukio, jossa opiskelija voi itse valita painotuksensa laajasta kurssitarjonnasta haluamallaan tavalla.

Osoite

Puijonkatu 18, 70110 KUOPIO

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Kuopio

Kallaveden lukio

Kallaveden lukio on yksi Kuopion keskusta-alueen neljästä päivälukiosta. Opiskelijoita on n. 500. Lisäksi lukiossa opiskelee kahden tutkinnon opiskelijoita, jotka ovat kirjoilla ammatillisissa oppilaitoksissa ja suorittavat samalla lukio-opintoja.

Perinteikäs ja kodikas opiskeluympäristömme on varustettu nykyaikaisella tekniikalla. Keväällä ja kesällä 2021 useita luokkia remontoitiin perusteellisesti.

Opiskelijoille tarjotaan korkeatasoisen perusopetuksen lisäksi mahdollisuus suuntautua kansainvälisesti ja valita itseään kiinnostavia erityisaiheita sekä kehittää monipuolisesti sekä ajattelun että käytännön taitojaan. Lukiossa on laajat ja monipuoliset valinnanmahdollisuudet, jotka antavat hyvän pohjan ylioppilastutkintoa, jatko-opintoja ja työelämää varten.

Osoite

Maaherrankatu 2, 70100 KUOPIO

Normaalit aukioloajat

Kuopion aikuislukion kanslian palveluajat
  • Maanantai - Torstai 10:30 - 18:00
  • Perjantai 08:00 - 14:00
Kallaveden lukion kanslian palveluajat
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Kuopio

Ahmon koulu

Ahmon koulu on noin 500 oppilaan yläkoulu joka sijaitsee Siilinjärven keskustassa yhteisessä kiinteistössä Siilinjärven lukion kanssa.

Ahmon koulun henkilökunta, oppilaat ja vanhemmat arvostavat kouluaan ajan tasalla olevana ja laadukasta opetusta antavana, viihtyisänä ja turvallisena oppimisympäristönä. Koulu koetaan yhteiseksi "meidän kouluksi".

Koulussa tärkeitä asioita ovat:

- toisten ihmisten huomioonottaminen ja hyvä käytös

- oikean ja väärän ymmärtäminen

- suomalaisen omaleimaisuuden säilyttäminen ja kehittäminen

- yhteistyön kehittäminen

- oppilaiden kasvattaminen vastuuseen sekä aktiivisiksi ja

osallistuviksi muuttuvan yhteiskunnan kansalaisiksi.

Osoite

Ahmontie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Siilinjärvi

Lukio

Vieremän lukio on pieni alle sadan oppilaan vireä yleislukio. Opiskelijamäärä lukuvuonna 2020 - 2021 on 48. Lukio toimii Vieremän keskustassa kirkonkylän koulun yhteydessä, jonka juuri remontoidut tilat tarjoavat laadukkaat ja modernit puitteet opiskelulle.

Kokeilu- ja oppimishaluinen opettajakunta näkee oppilaan yksilöllisen menestymisen tärkeimpänä tavoitteenaan. Pienessä lukiossa oppilaat saavat yksilöllistä opetusta, jossa kuunnellaan oppilasta ja pyritään opetuksessa selvittämään oppilaan omat tarpeet ja oppimistavat.

Osoite

Petterintie 12, 74200 VIEREMÄ

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Vieremä