Bannerikuva, omatoiminen asiointio

alt=

Murupolku

Omatoimisesti käytettävät digiasioinnin palvelut

Omatoimisesti käytettävät digiasioinnin palvelut


Pohjois-Savon hyvinvointialueella on käytössä joukko digitaalisia palveluita, jotka tarjoavat asiakkaalle mahdollisuuden omatoimiseen asiointiin. Näissä palveluissa voit asioida itsenäisesti, ilman kontaktia tai hoitosuhdetta sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiseen. 

Palvelut tarjoavat tietoa ja tukea terveydentilan ja hyvinvoinnin arviointiin, edistämiseen ja ylläpitämiseen sekä ohjausta sopivan hoidon tai palvelun piiriin hakeutumiseen. Nämä palvelut ovat aina käytettävissä, viikonpäivästä tai vuorokauden ajasta riippumatta. 

Haitari, digiasioinnin omatoimiset palvelut

Terveyskylästä löydät 32 eri teemojen ympärille rakennettua taloa, jotka sisältävät luotettavaa terveystietoa, itsehoito-ohjeita sekä tietoa ja tukea eri sairauksiin. Taloista löydät myös erilaisia oirekyselyitä, chatbot-palveluita sekä tietoa vertaistuesta. Terveyskylän Omapolulla voit ottaa käyttöösi myös kaikille avoimia itsehoito-ohjelmia. 

Terveyskylä on Suomen yliopistosairaaloiden kehittämä julkinen verkkopalvelu, jonne sisältöjä tuottavat sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijat yhteistyössä käyttäjien kanssa. 

Omaperhe-verkkopalvelu kokoaa perhettä suunnitteleville ja perheille tarkoitetun tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Palvelu edistää perheiden hyvinvointia ja ohjaa oikeiden palveluiden pariin. 

Omaperhe on kansallinen verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti sisältöjä esimerkiksi raskauteen ja synnytykseen, vauvavuoteen, lapsuuteen ja nuoruuteen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen. 

Perheet löytävät Omaperheestä valtakunnalliset palvelut, kuten auttavat chatit ja puhelinpalvelut. Lisäksi verkkopalvelussa on tietoa Pohjois-Savon hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin lapsille, nuorille ja perheille tarjoamista palveluista.  

Omaperhe-verkkopalvelua käyttävä voi luottaa siihen, että palvelun sisältö on ajantasaista ja ammattilaisten tuottamaa. 

Omahelpperi-verkkopalvelu tarjoaa kattavaa ja luotettavaa tietoa sekä tukea nuorille heidän elämänsä eri vaiheisiin.  

Omahelpperi on kansallinen verkkopalvelu, josta nuoret löytävät helposti apua erilaisiin tilanteisiin, kuten mielen ja kehon hyvinvointiin, ihmissuhteisiin, opiskeluun, päihteisiin sekä kriiseihin. 

Nuori löytää Omahelpperistä valtakunnalliset palvelut, kuten auttavat chatit. Lisäksi verkkopalvelussa on tietoa Pohjois-Savon hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin nuorille tarjoamista palveluista.  

Omahelpperi-verkkopalvelua käyttävä voi luottaa siihen, että palvelun sisältö on ajantasaista ja ammattilaisten tuottamaa. 

Omaolo on kansallinen sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon digitaalinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Palvelu sisältää oirearvioita, terveys- ja hyvinvointitarkastuksia, hyvinvointivalmennuksia, yhteydenottolomakkeita sekä palvelutarpeenarviointeja.  

Saat arvion hoidon tarpeesta ympäri vuorokauden.

Omaolo-palvelu on suunnattu Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille yli 15-vuotiaille henkilöille. 

  • Siirry palveluun tästä: Omaolo

Terapianavigaattori on verkkopalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden tunnistaa mielenterveyshoidon tarpeita sekä nopeuttaa hoitoon pääsyä. 

Terapianavigaattori on anonyymi verkkokysely, joka koostuu monivalintakysymyksistä, oirekyselyistä ja lyhyistä avoimista tekstikentistä. Terapianavigaattori kerää asiakkaan tilanteesta olennaiset esitiedot, mukaan lukien oiremittareiden tulokset ja tekee niistä koosteen ammattilaiselle ja asiakkaalle. 

Ammattilainen toteuttaa Terapianavigaattorin keräämien tietojen avulla hoidon tarpeen arvion ja hoitoonohjauksen. 

Täytä terapianavigaattori ennen yhteydenottoa mielenterveyspalveluihin tai sotekeskukseen, jos mahdollista. 

Kyselyyn vastaaminen vie noin 20-30 minuuttia. 

Kun olet täyttänyt Terapianavigaattorin, saat lopussa henkilökohtaisen koodin, jolla ammattilainen voi avata tuloksesi yhden kuukauden ajan. Ota koodi talteen ja anna se ammattilaiselle.  

Lisätietoa Pohjois-Savon hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalveluista sekä ohjeet yhteydenottoon löydät täältä: Mielenterveys- ja päihdetyö

OmaKanta on valtakunnallinen, Kelan Kanta-palveluiden ylläpitämä verkkopalvelu, josta näet omat terveystietosi vuorokauden ympäri.  

OmaKannasta näet kootusti tietosi sekä julkisesta että yksityisestä sosiaali- ja terveydenhuollosta. Tiedot ovat käytettävissäsi ajasta ja paikasta riippumatta. Ne näkyvät palvelussa niin kauan kuin lakisääteinen säilytysaika edellyttää. 

OmaKannassa voit 

  • lukea hoitoon liittyvät kirjaukset 
  • pyytää reseptin uusimista 
  • tarkistaa laboratorio- ja röntgentutkimusten tulokset 
  • nähdä vähitellen sosiaalipalvelujen asiakastietoja 
  • tallentaa oman hoitotahdon ja elinluovutustahdon 
  • vaikuttaa omien tietojesi käyttöön sosiaali- ja terveydenhuollossa 
  • selata omia hyvinvointitietoja ja tallentaa mittaustuloksia 
  • tarkistaa rokotustietosi 

Lisätietoa ja siirry palveluun tästä: OmaKanta
 

 

Lisätiedot, omatoiminen asiointi

Lue lisää