Lasten ja nuorten toimintaterapian palvelut

Lasten ja nuorten toimintaterapian palvelut

Toimintaterapiassa etsitään keinoja, joiden turvin pystyt toimintakyvyn rajoituksista huolimatta huolehtimaan itsestäsi sekä selviytymään kodinhoitoon, työhön ja vapaa-aikaan liittyvistä tehtävistä. Toimintaterapeutti arvioi kuntoutuksen tarpeesi sekä toimintakykysi arjen tilanteissa. Tarvittaessa omaisesi tai avustajasi saa ohjausta kuntouttavaan avustamiseen.

Toimintaterapeutti arvioi pienapuvälineiden tarpeesi ja ohjaa sinua niiden käytössä. Asunnonmuutostyöarviossa toimintaterapeutti suunnittelee muutostyöt, joiden tavoitteena on turvata sinulle mahdollisimman itsenäinen suoriutuminen päivittäisistä toiminnoistasi ja tukea kotona asumistasi. Lisäksi toimintaterapeutti valmistaa sinulle tarvittaessa yksilöllisiä lastoja ja tukia lääkärin lähetteen mukaisesti.

Toimintaterapia tapahtuu vastaanotolla, kotona tai asiointikäynteinä muussa ympäristössä.

Toimintaterapiaa on tarjolla kaikenikäisille. Toimintaterapeutit arvioivat lapsen valmiuksia ja selviytymistä päivittäisen elämän tilanteista sekä kuntoutustarvetta. Toimintaterapia tapahtuu vastaanotolla, päiväkodissa, erityiskoululla tai lapsen kotona. Lasten toimintaterapia on maksutonta.

Toimi näin

Palveluun tarvitaan terveydenhuollon ammattihenkilön tekemä arvio kokonaistilanteestasi sekä kuntoutussuunnitelma. Myös oman yhteydenottosi perusteella voidaan tehdä arvio toimintaterapiatarpeesta.

Myös lapsesi tarvitsee toimintaterapiaan ammattilaisen tekemän arvion sekä kuntoutussuunnitelman. Toimeenpanevana tahona voi olla neuvolan terveydenhoitaja tai lääkäri, erityislastentarhanopettaja, fysioterapeutti, puheterapeutti, lastenpsykologi tai perheneuvolan psykologi. Ota yhteyttä omaan neuvolaan, päiväkotiin tai keskustele asiasta neuvolapsykologin kanssa.

Kun tilanteesi on arvioitu, toimintaterapeutti on sinuun yhteydessä.

Lasten toimintaterapian ajanvaraus, Siilinjärvi

Normaalit aukioloajat

  • Keskiviikkona 12:00 - 14:00

Lisätiedot


Kunnat:

Siilinjärvi

Lasten toimintaterapian ajanvaraus, Vuorela

Normaalit aukioloajat

  • Keskiviikkona 12:00 - 14:00

Lisätiedot


Kunnat:

Siilinjärvi