Ptv Service Display

Kutsuntatarkastukset

Kutsunnat ovat vuosittain syksyllä. Kutsuntoihin ovat velvoitettuja osallistumaan miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät kyseisenä vuonna 18 vuotta.

Kutsuntatilaisuudessa henkilötietosi ja terveydentilasi tarkistetaan sekä kuullaan varusmiespalvelusta koskevat toiveesi. Kutsunnoissa käytettävissä olevien tietojen pohjalta määritetään sopivuutesi varusmiespalvelukseen eli palveluskelpoisuus. Lisäksi kutsunnoissa päätetään palvelusajankohtasi ja -paikkasi tai palveluksesta vapauttaminen.

Palvelukseen määrääminen edellyttää, että sinut on terveystarkastuksessa todettu palvelukseen sopivaksi. Lääkäri määrittää palveluskelpoisuutesi voimassa olevien lakien ja Puolustusvoimien terveystarkastusohjeen perusteella.

Kutsuntaikäisten miesten terveystarkastukset tehdään ennen syksyn kutsuntatilaisuuksia. Kutsuntojen ennakkoterveystarkastuksia tekevät lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskeluterveydenhoitajat ja lääkärit opiskeluterveydenhuollossa. Jos et ole opiskelija, sinun tulee varata kutsuntatarkastusaikasi oman alueesi hoitotiimiin.

Tarkemmat tiedot terveystarkastuksista toimitetaan kutsuntakuulutuksen mukana kotiosoitteeseen. Nuorison terveystodistus ei vapauta ennakkoterveystarkastuksesta.

Toimi näin

Saat kutsuntapostin Puolustusvoimilta

Sinulle lähetetään postitse kutsuntakuulutus kutsuntavuoden alkupuolella. Kuulutuksesta selviää kutsuntapäivämäärä ja -paikka. Kirjeessä on kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten, sekä ohjeet terveystarkastuksesta ja varusmiesopas.

Täytä saamasi kyselylomake

Täytä huolellisesti kyselylomake varusmiespalvelusta ja terveydentilan tutkimista varten. Lomake vaikuttaa palveluskelpoisuuden sekä palveluspaikan ja -tehtävän määrittämiseen. Tietojasi käsittelevät viranomaiset ovat vaitiolovelvollisia. Ota täytetty lomake mukaan terveystarkastukseen.

Varaa aika terveystarkastukseen

Käy ennen syksyn kutsuntoja terveystarkastuksessa.

  • Terveystarkastus tehdään oppilaitoksesi opiskeluterveydenhuollossa, jos sinulla on opiskelupaikka. Ole siis yhteydessä opiskeluterveydenhuoltoosi.
  • Jos sinulla ei ole opiskelupaikkaa, varaa aika terveystarkastukseen hoitotiimisi vastaanottopalveluista. Katso ohjeet yhteydenottoa varten Lääkärin tai hoitajan vastaanotto -sivulta.

Tarkemmat tiedot terveystarkastuksesta saat kutsuntapostin mukana. Nuorison terveystodistus ei vapauta terveystarkastuksesta.

Ota mukaan terveystarkastukseen

  • Täyttämäsi "Kyselylomake palvelusta ja terveydentilan tutkimista varten"
  • Ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilöllisyystodistus
  • Kela-kortti
  • Mahdolliset aikaisemmat lääkärinlausunnot ja -todistukset (ml. nuorison terveystodistus), röntgenkuvat, rokotustodistukset, silmälasimääräykset, näkö- ja/tai kuulotarkastuslausunnot

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Ei valittuna paikkakuntaa

Kutsuntatarkastus (eTerveyspalvelut)

Tällä lomakkeella voit varata ajan kutsuntatarkastukseen kun asuinpaikkakuntasi on Iisalmi, Kiuruvesi, Kuopio, Sonkajärvi, tai Vieremä.

Terveydenhuollon sähköinen asiointi ja ajanvaraus (Kansalaisen terveyspalvelu), Varkaus ja Joroinen

Kansalaisen terveyspalveluiden kautta voit 24/7 varata aikoja suun terveydenhuoltoon, lasten neuvolan ikäkausitarkastuksiin, rokotuksiin, kohdunkaulansyövän joukkoseulontaan, ehkäisypalveluihin, armeijan kutsuntatarkastuksiin ja hoitajan vastaanotolle.

Kutsuntatarkastukset, lisätietoja

Lisätietoja
 

Jos sinulla ei ole opiskelupaikkaa, varaa aika terveystarkastukseen hoitotiimisi vastaanottopalveluista. Katso ohjeet yhteydenottoa varten: Lääkärin vastaanotto