Murupolku
Kipupoliklinikan palvelut
Kipupoliklinikan palvelut
Kipupoliklinikalla hoidamme potilaita, joilla on pitkäaikaisia ja vaikeita kipuja, joiden syiden selvittely ja hoitoyritykset eivät aiemmin ole onnistuneet. Syöpäpotilaiden kivunhoito on keskitetty KYSissä Syöpäkeskukseen.
Hoitava lääkäri tekee tarvittaessa lähetteen kipupoliklinikalle. Joissakin tapauksissa nopeinta ja tarkoituksenmukaisinta potilaan kannalta on se, että kipupoliklinikan lääkäri lähettää hoito-ohjeet suoraan hoidosta vastaavalle lääkärille.
Pitkäaikaisen kivun hoito
Vaikea kipu vaikuttaa lähes aina yksilön arkeen, elämänhallintaan, työkykyyn sekä perhe-elämään ja muihin sosiaalisiin suhteisiin. Hoito kipupoliklinikalla on yksilöllistä ja perustuu potilaan ja eri alojen ammattilaisten yhteistyöhön.
Potilaalle varataan aika joko lääkärin tai kipuhoitajan vastaanotolle. Ennen vastaanotolle tuloa potilas saa kotiin täytettäväkseen kipukyselyn.
Tavoitteena on paremman kivunhallinnan lisäksi toimintakyvyn ylläpito ja elämänlaadun paraneminen. Henkilökunnan keskeisenä tehtävänä on potilaan ja hänen läheistensä kannustaminen, voimavarojen tukeminen ja uusien selviämiskeinojen etsiminen.
Poliklinikalla toimii kipuryhmä, jossa potilas saa ohjausta, neuvontaa ja vertaistukea selviytyäkseen kivun kanssa. Lääkäri ohjaa potilaan tarvittaessa kipuryhmään. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa.
Toimi näin
Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.
Kun sairastut, hakeudu omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.
Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.
Kenelle ja millä ehdoin
Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lähetteen.
Kipupoliklinikka
Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.
- Osastonsihteeri puh. +358 447113852
Normaalit aukioloajat
- Maanantai - Perjantai 08:00 - 12:00
Lisätiedot
Palvelun aukioloajat
Puhelinsoittoajat- Maanantai - Perjantai 08:00 - 12:00
Kunnat:
Saarijärvi, Hankasalmi, Luhanka, Uurainen, Jämsä, Äänekoski, Muurame, Kannonkoski, Joutsa, Kinnula, Viitasaari, Kyyjärvi, Konnevesi, Multia, Toivakka, Laukaa, Keuruu, Petäjävesi, Kivijärvi, Karstula, Jyväskylä, Pihtipudas Vesanto, Iisalmi, Leppävirta, Varkaus, Rautalampi, Vieremä, Keitele, Suonenjoki, Pielavesi, Tervo, Kaavi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Rautavaara, Joroinen, Sonkajärvi, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kuopio Tohmajärvi, Lieksa, Outokumpu, Nurmes, Heinävesi, Polvijärvi, Liperi, Rääkkylä, Joensuu, Ilomantsi, Kitee, Juuka, Kontiolahti Enonkoski, Savonlinna, Puumala, Pertunmaa, Pieksämäki, Mäntyharju, Rantasalmi, Juva, Kangasniemi, Sulkava, Mikkeli, Hirvensalmi
Kuopion yliopistollinen sairaala
Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.
Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.
Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.
Kuopion yliopistollinen sairaala huolehtii Pohjois-Savon hyvinvointialueen asukkaiden erikoissairaanhoidosta ja lisäksi Itä-Suomen yhteistyöalueen (Etelä-Savon hyvinvointialue, Keski-Suomen hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue) erityistason erikoissairaanhoidosta.
Osoite
Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO
Muut yhteystiedot
Puhelin
- Vaihde: puh. +358 17173311
Lisätiedot
Puijon sairaala, Pääsairaala, B, 1. kerros
Palvelun aukioloajat
- Maanantai - Torstai 08:00 - 15:30
- Perjantai 08:00 - 14:30
Kunnat:
Konnevesi, Kyyjärvi, Viitasaari, Saarijärvi, Kinnula, Joutsa, Kannonkoski, Muurame, Äänekoski, Jämsä, Uurainen, Luhanka, Multia, Toivakka, Laukaa, Keuruu, Petäjävesi, Hankasalmi, Kivijärvi, Karstula, Jyväskylä, Pihtipudas Lapinlahti, Kaavi, Tervo, Pielavesi, Suonenjoki, Keitele, Vieremä, Rautalampi, Varkaus, Leppävirta, Iisalmi, Vesanto, Kuopio, Tuusniemi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Joroinen, Rautavaara, Siilinjärvi Ilomantsi, Tohmajärvi, Lieksa, Outokumpu, Nurmes, Heinävesi, Polvijärvi, Liperi, Rääkkylä, Joensuu, Kitee, Juuka, Kontiolahti Mäntyharju, Enonkoski, Savonlinna, Puumala, Pertunmaa, Pieksämäki, Rantasalmi, Juva, Kangasniemi, Sulkava, Mikkeli, Hirvensalmi
OmaKYS-palvelu
OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.
OmaKYSissä voit
- tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin
- täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä
- antaa biopankkisuostumuksen
- siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.
OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.