Ptv Service Display

Kipupoliklinikan palvelut

Kipupoliklinikalla hoidamme potilaita, joilla on pitkäaikaisia ja vaikeita kipuja, joiden syiden selvittely ja hoitoyritykset eivät aiemmin ole onnistuneet. Syöpäpotilaiden kivunhoito on keskitetty KYSissä Syöpäkeskukseen.

Hoitava lääkäri tekee tarvittaessa lähetteen kipupoliklinikalle. Joissakin tapauksissa nopeinta ja tarkoituksenmukaisinta potilaan kannalta on se, että kipupoliklinikan lääkäri lähettää hoito-ohjeet suoraan hoidosta vastaavalle lääkärille.

Pitkäaikaisen kivun hoito

Vaikea kipu vaikuttaa lähes aina yksilön arkeen, elämänhallintaan, työkykyyn sekä perhe-elämään ja muihin sosiaalisiin suhteisiin. Hoito kipupoliklinikalla on yksilöllistä ja perustuu potilaan ja eri alojen ammattilaisten yhteistyöhön.

Potilaalle varataan aika joko lääkärin tai kipuhoitajan vastaanotolle. Ennen vastaanotolle tuloa potilas saa kotiin täytettäväkseen kipukyselyn.

Tavoitteena on paremman kivunhallinnan lisäksi toimintakyvyn ylläpito ja elämänlaadun paraneminen. Henkilökunnan keskeisenä tehtävänä on potilaan ja hänen läheistensä kannustaminen, voimavarojen tukeminen ja uusien selviämiskeinojen etsiminen.

Poliklinikalla toimii kipuryhmä, jossa potilas saa ohjausta, neuvontaa ja vertaistukea selviytyäkseen kivun kanssa. Lääkäri ohjaa potilaan tarvittaessa kipuryhmään. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Kun sairastut, hakeudu omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lähetteen.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Ei valittuna paikkakuntaa

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

  • tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin
  • täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä
  • antaa biopankkisuostumuksen
  • siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.

Huoltajat voivat asioida OmaKYSissä alle 12-vuotiaan lapsen puolesta pois lukien esitietolomakkeiden täyttö. Puolesta asiointi perustuu suomi.fi valtuuksiin.

Kipupoliklinikka

Voit olla yhteydessä poliklinikkaan puhelimitse.

Puhelin

Palveluajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 12:00

Lisätiedot

Palvelun aukioloajat
Puhelinsoittoajat
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 12:00

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Kuopion yliopistollinen sairaala

Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa korkeatasoista hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla, tekee kansainvälisesti arvostettua tutkimusta ja kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia.

Sairaalan tärkein tehtävä on antaa potilaille parasta mahdollista hoitoa. Ennen kaikkea KYS onkin sairaala, jonka potilaat ovat mielipidetiedustelujen mukaan erittäin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Sairaalan potilaaksi pääset kiireettömissä tilanteissa lääkärin lähetteellä esimerkiksi terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriasemalta. Tutkimuksia ja hoitoja tehdään sekä poliklinikoilla että vuodeosastoilla. Kiireellisiä päivystystilanteita varten sairaala toimii ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollinen sairaala huolehtii Pohjois-Savon hyvinvointialueen asukkaiden erikoissairaanhoidosta ja lisäksi Itä-Suomen yhteistyöalueen (Etelä-Savon hyvinvointialue, Keski-Suomen hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue) erityistason erikoissairaanhoidosta.

Osoite

Puijonlaaksontie 2 70210 KUOPIO

Muut yhteystiedot

Puhelin

Lisätiedot

Puijon sairaala, Pääsairaala, B, 1. kerros

Palvelun aukioloajat
  • Maanantai - Torstai 08:00 - 15:30
  • Perjantai 08:00 - 14:30

Kunnat

Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Kipupoliklinikka, lisätiedot