Jalkakirurgia

Jalkakirurgia

Jalkakirurgian yksikössä hoidamme nilkan ja jalkaterän hitaasti tai akuutisti kehittyneitä kiputiloja. Sairauksia hoidetaan nykyaikaisin leikkausmenetelmin (mm. tähystyskirurgia) sekä hyvin suunnitellun konservatiivisen hoidon avulla, yhteistyössä fysioterapeuttien kanssa. Yleisimpiä sairauksia on mm. vaivaisenluu, latuska- tai kaarijalka, nilkan epävakaus, nivelkuluma, vamma (esim. murtuma, nyrjähdys) tai vamman jälkitila, jänneongelmat. Virheasentojen korjaamisen lisäksi, teemme mm. luudutuksia, jännekorjauksia ja tekoniveliä. Olemme mukana valtakunnallisesti kehittämässä jalkakirurgiaa mm. järjestötoiminnan ja koulutusten avulla.

Jalkakirurgian yksikkömme on valtakunnallisen lisäkoulutusohjelman koulutusyksikkö, jossa on mahdollista saada koulutus lääketieteellisten yliopistojen jalkakirurgian lisäkoulutusohjelman mukaisesti. Yksikkömme kaikki erikoislääkärit ovat jatkokouluttautuneet em. lisäkoulutusohjelman mukaisesti. Lisäksi yksikössämme tehdään laadukasta tutkimustyötä jalkakirurgian saralla. Yliopistosairaalan periaatteiden mukaisesti, toimimme opetussairaalana lääketieteen kandidaateille, sekä konsultoivana sairaalana alueen keskussairaaloille.

Toimi näin

Suurin osa potilaistamme tulee perusterveydenhuollon, työterveyshuollon tai yksityislääkärin lähetteellä. Potilaat tutkitaan jalkakirurgian poliklinikalla, leikkaukset toteutetaan Puijon sairaalan moderneissa leikkaussaleissa ja pääsääntöisesti leikkauksista pääsee kotiin samana tai seuraavana päivänä.

Tukielinkirurgian poliklinikka

Puhelinasiointi tekonivelkirurgian, selkäkirurgian, ortopedian, traumatologian ja käsikirurgian poliklinikan ajanvarausasioissa ja leikkausjonotiedusteluissa.

  • Poliklinikan ajanvarausasiat puh. +358 447179010
  • Leikkausjonotiedustelut, osastosihteeri puh. +358 17173732
  • Leikkaushoidonsuunnittelija sairaanhoitaja, terveydentilaan liittyvät asiat puh. +358 447179613

Normaalit aukioloajat

Poliklinikan ajanvarausasiat
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 14:00
Leikkausjonotiedustelut, osastosihteeri
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 14:00
Leikkaushoitoon ja terveydentilaan liittyvät asiat, sairaanhoitaja
  • Maanantaina - Perjantaina 08:00 - 14:00

Kunnat:

Saarijärvi Hankasalmi Luhanka Uurainen Jämsä Äänekoski Muurame Kannonkoski Joutsa Kinnula Viitasaari Kyyjärvi Konnevesi Multia Toivakka Laukaa Keuruu Petäjävesi Kivijärvi Karstula Jyväskylä Pihtipudas

OmaKYS-palvelu

OmaKYS on sähköinen asiointitapa potilaan ja KYSin välillä. OmaKYSissä näet muun muassa omat ajanvarauksesi ja voit täyttää sähköisiä kyselyitä. Palvelun käyttö on maksutonta. OmaKYSissä ei näy potilaskertomustekstejä.

OmaKYSissä voit

* tarkastella tulevia ja lähimenneisyydessä olleita ajanvaraustietojasi KYSiin

* täyttää hoitoon liittyviä kyselyjä

* antaa biopankkisuostumuksen

* siirtyä Omavointi-, Omakanta- ja Terveyskylä-palveluihin.

OmaKYSiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Huomioithan, että toisen henkilön puolesta asiointi ei ole vielä mahdollista.