Harjoittelun aloitus, opetus

Harjoittelun aloitus


Pohjois-Savon hyvinvointialue on vetovoimainen ja monien mahdollisuuksien harjoittelupaikka sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.

Ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalan opiskelijat varaavat pääsääntöisesti harjoittelupaikat Jobiilin kautta. Toisen asteen opiskelijoiden harjoittelupaikat sovitaan yhteistyössä oppilaitosten, harjoitteluyksiköiden sekä koulutusyksikön kanssa. Savon ammattiopiston (SAKKY) opiskelijoiden harjoittelujen varaamisessa siirrytään käyttämään Tiitus-järjestelmää.

Kun harjoittelupaikka on vahvistettu, opiskelijoille lähtee automaattisesti Tervetuloa-kirje ennen harjoittelun alkua siihen sähköpostiosoitteeseen, jolla varaus on tehty Jobiilissa tai Tiituksessa. Tervetuloa-kirje sisältää mm. yksikön opiskelijavastaavien yhteystiedot, joille opiskelija toimittaa lähtötasokuvaksen/cv:n/blogiosoitteen sekä mahdolliset etukäteistehtävät.

Opiskelijamoduuliohjaus

Opiskelijatiimi tukee opiskelijoiden ammatillisen osaamisen vahvistumista ja ammatillista kasvua.

Katso tarkemmat ohjeet harjoittelun alkuun:

Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan opiskelijat, haitari

Opiskele kliinisen harjoittelun käsikirja ja harjoittelukohtaiset ohjeet etukäteen.

Kaikkien erityispalveluihin harjoitteluun tulevien opiskelijoiden tulee opiskella Kliinisen harjoittelun käsikirja – se on edellytys harjoittelun aloittamiselle. Kliinisen harjoittelun käsikirjasta löytyy tietoa harjoitteluun liittyen sekä toimintaohjeet ensimmäiselle harjoitteluaamulle.

Lisäksi Harjoittelukohtaisista ohjeista löytyy tietoa eri erikoisalojen harjoitteluista sekä harjoitteluyksiköiden sijainnit. Materiaaleihin tulee tutustua huolellisesti!

Kliinisen hoitotyön opettajat ovat tavattavissa maanantaiaamuisin kliinisen hoitotyön opettajan pitämällä kyselytunnilla. Jos harjoittelun aloitusmaanantai on arkipyhä, pidetään kyselytunti tiistaina. Ensi kertaa erityispalveluihin harjoitteluun tulevien opiskelijoiden tulee osallistua kyselytunnille. Aiemmin erityispalveluissa harjoittelussa olleille se on valinnainen. Perehtyminen jatkuu harjoitteluyksiköissä.

Sovi harjoittelun aloitukseen liittyvistä asioista (muun muassa: saapumisaika, ohjaajat, työvuorot) harjoitteluyksikkösi esihenkilön tai opiskelijavastaavan kanssa.

Henkilöiden yhteystiedot löydät Jobiili- tai Tiitus-ilmoituksesta sekä Tervetuloa-kirjeestä.

Tutustu opiskelijan tarkastuslistaan (PDF)

Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan opiskelijat, laatukysely

Opiskelijaohjauksen CLES-laatukysely


Toivomme sinulta palautetta harjoittelustasi sen päättyessä. Keräämme palautetta opiskelijaohjauksen laatukyselyn, Quality of Student Supervision (CLES) avulla. 

Tällä hetkellä voit antaa palautetta erityispalveluissa (KYS), Iisalmessa, Kiuruvedellä, Sonkajärvellä ja Vieremällä sekä Kuopion alueella suorittamastasi harjoittelusta.

Kyselylomakkeet:

Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan opiskelijat, linkkejä

Hyödyllisiä linkkejä