Navigointivalikko

13.2.2023

Terveysaseman puhelinpalvelu ja Klinik.fi-verkkopalvelu ruuhkautuneet Varkaudessa

Varkauden terveysaseman ajanvarauspuhelimen takaisinsoittojärjestelmä ja Klinik.fi-verkkopalvelu ovat ruuhkautuneet ennakoimattomien poissaolojen, lääkäreiden huonon saatavuuden ja sijoittelumuutosten vuoksi. Kiireettömissä asioissa kuntalaisia pyydetään odottamaan tilanteen helpottumista. 

Lääkärit tukevat hoitohenkilökuntaa hoidon tarpeen arvioinnissa ja uusia lääkäreiden vastaanottoaikoja ei ole saatu avattua lääkäreiden rekrytointivaikeuksien vuoksi. Lääkärien vastaanotoille avataan aikoja lääkäreiden saatavuuden mukaan. Lääkäreitä rekrytoidaan aktiivisesti, mutta vajeeseen ei ole toistaiseksi saatu helpotusta. Jo varatut ajat ja kiireellistä hoitoa tarvitsevien potilaiden hoito pyritään kuitenkin ensisijaisesti turvaamaan. Kiireettömissä asioissa kuntalaisia pyydetään odottamaan tilanteen helpottumista. 

– Tilanne on valitettava ja toivomme kuntalaisilta malttia. Teemme parhaamme ruuhkan purkamiseksi ja tilanne pyritään saamaan ajan tasalle niin pian kuin mahdollista, kertoo Varkauden terveyskeskuksen va. ylilääkäri Maarit Majuri.  

– Pyydämme myös kuntalaisten apua tähän työhön palvelujen saatavuuden nopeutumiseksi, eteläisen sotekeskus-palvelujen alue-esihenkilö Leena Kuusikko jatkaa. 

–  Henkilökuntamme on paras voimavaramme ja he tekevät kaikkensa palvellakseen kuntalaisia parhaalla mahdollisella tavalla, Kuusikko muistuttaa. 

Ohjeita kuntalaisille: 

  • Ota yhteyttä samasta asiasta vain yhden kanavan kautta. Useat yhteydenotot eivät nopeuta ajan saamista, vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään. Jos olet jättänyt viestin Klinik.fi-verkkopalvelun kautta, älä jätä enää puhelimitse takaisinsoittopyyntöä. Jokainen yhteydenotto käsitellään ja takaisinsoittopyyntö johtaa yhteydenottoon puhelimitse, vaikka asiasi olisi jo hoidettu sähköisiä kanavia pitkin. 
  • Soita numerosta, johon pääset vastaamaan
  • Vastaathan, kun sinulle soitetaan. Soitot tulevat numerosta (017) 579 6000. 
  • Kun tarvitset kiireellistä hoitoa, valitse takaisinsoittopalvelusta numero 2. 
  • Muistathan, että Digiklinikan etävastaanotto palvelee sinua maksutta mm. silmätulehdusoireissa, iho-oireissa, naisten virtsatietulehdusoireissa, vatsaoireissa, hyönteisen pistoissa ja puremissa, allergiaoireissa ja seksuaaliterveyteen liittyvissä kysymyksissä. 
  • Reseptin uusintapyynnön voit tehdä Omakanta-palvelussa. Ohjeita reseptin uusimispyynnön lähettämiseen - Kansalaiset - Kanta.fi.

 

Lisätietoja: 

Sotekeskus-palvelut, eteläinen alue, Varkauden terveyskeskuksen va. ylilääkäri Maarit Majuri, maarit.majuri@pshyvinvointialue.fi