Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

7.6.2024 Uutinen

Turvapalvelulaitteiden yhteyshäiriö on päättynyt

Pohjois-Savon hyvinvointialueen turvapalvelulaitteiden yhteyshäiriö turvahälytyskeskukseen on ohi.
Illan ja yön aikana turvapalvelulaitteiden toimittaja teki erilaisia testauksia hyvin laajasti. Vika on saatu rajattua pieneen määrään ovihälyttimiä ja suurin osa näistä laitteista on jo testattu ja korjattu illan aikana ja loput tarkastukset tehdään tämän päivän aikana. 
Häiriöitä muissa turvapalvelulaitteissa, eli turvapuhelinpalveluun liitetyissä ovihälyttimissä, turvarannekkeissa sekä palo- ja häkähälyttimissä ei illan ja yön aikana ole ilmennyt. Jatkamme kuitenkin tilanteen tarkkailua ja seuraamista. 
Asiakkaat, joita häiriö koski, ovat saaneet tekstiviestin häiriön päättymisestä.


Kotihoidon tiimit tekivät yli 300 ylimääräistä tarkastuskäyntiä illan ja yön aikana


Välittömästi saatuamme tiedon häiriötilanteesta hyvinvointialueen kotihoidossa ryhdyttiin laajoihin toimenpiteisiin asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi. Töihin hälytettiin tarvittavaa lisähenkilöstöä ja illan aikana hyvinvointialueen kotihoidon tiimit ottivat yhteyttä kaikkiin mahdollisesti häiriön piirissä oleviin asiakkaisiin, joiden arvioivat tarvitsevan erityistä tukea. Illan ja yön aikana toteutettiin yli 300 ylimääräistä tarkistuskäyntiä.
- Olen todella ylpeä meidän kotihoidon työntekijöistä. He soittivat satoja puheluja illan aikana ja kaikin tavoin pyrkivät varmistamaan asiakkaiden turvallisuuden. Jo valmiiksi haastavassa tilanteessa kotihoidon ilta- ja yövuoroon saatiin todella nopeasti järjestettyä lisähenkilöstöä ja koko porukka pelasi saumattomasti yhteen. Iso kiitos myös omaisille, jotka auttoivat meitä varmistamaan, että tilanne pysyi rauhallisena, sanoo Marja Kavilo, kotiin annettavien palvelujen palveluyksikköjohtaja.

Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta mahdollista haittaa.