Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

Mielihyvin duunissa 2.0 -hankkeen kolmen henkilön tiimi.
13.5.2025 Blogi

Tämä tiimi on MIELIHYVIN DUUNISSA :)


Hyvää vauhtia käynnissä olevan kansallisen Mielihyvin duunissa 2.0 -hankkeen tavoitteena on auttaa työpaikkoja ja koulutussektoria kehittämään osaamistaan nuorten mielen hyvinvoinnin tukemisessa. 

Tutustu hankkeen toimijoihin Pohjois-Savon hyvinvointialueella!

1) Keitä olemme?
Tiimimme muodostavat Kalle Onnela, Hanna Kekkonen ja Terhi Asikainen. Kehittämistä tehdään alueellamme tiiviissä yhteistyössä Savon ammattiopiston kanssa, josta tiimiimme kiinteänä osana kuuluu myös erityisopettaja Leena Parkkonen. 

2) Mitä teemme?
Pohjois-Savon hyvinvointialue (PSHVA) työllistää yli 12 500 ammattilaista ja tarjoaa vuosittain tuhansia työelämäjaksoja ammattiin opiskeleville. Hankkeen aikana vahvistamme koulutussektorin valmiuksia tukea nuorten mielen hyvinvointia tukevaa toimintakulttuuria. Kehittämistyötä teemme yhdessä esihenkilöiden, työyhteisöjen ja työhyvinvointipalveluiden kanssa. 

3) Miksi olemme mukana hankkeessa?
Henkilöstö on jokaisen organisaation tärkein voimavara, joten jo olemassa olevien ja tulevien työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen ja siihen panostaminen on meidän kaikkien yhteinen asia ja etu. 
Pohjois-Savon hyvinvointialueen yhtenä strategisena painopisteenä on hyvinvoiva henkilöstö, joka voi kokea työssään innostuneisuutta, arvostusta ja iloa. Haluamme olla vahvistamassa mielen hyvinvointia tukevaa toimintakulttuuria, jossa pääpaino on mielenterveyttä tukevissa arkikäytännöissä. Ennaltaehkäisyn ja varhaisen tuen merkitys on tärkeää paitsi yksilön, myös yhteiskunnallisesti mielenterveysperusteisten sairauspoissaolojen voimakkaan kasvun näkökulmasta. 

4) Mikä hankkeessa on mielestämme tärkeää?
Pohjois-Savon hyvinvointialueen työhyvinvointi- ja työsuojelupäällikkö Anne Roposen mukaan on huippua olla hankkeessa mukana, koska haluamme työnantajana tukea työntekijöidemme työkykyä ja työhyvinvointia. Mielestämme on tärkeää, että hankkeessa lisätään ymmärrystä mielen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä. Jokainen voi osaltaan olla vaikuttamassa ja luomassa mielen hyvinvointia tukevaa toimintakulttuuria. Lisäksi keskeistä on, että työntekijät saavat käyttöönsä menetelmiä ja työkaluja mielen hyvinvoinnin tukemiseen opetusympäristöissä ja työyhteisöissä. 

5) Sana on vapaa
Hyvinvointi löytyy arjesta, jossa pienillä teoilla voimme vaikuttaa paitsi itseemme, myös ympärillämme oleviin. 

Jokainen kohtaaminen on mahdollisuus!

--

Mielihyvin duunissa 2.0 -hanke toteuttaa Työelämän mielenterveysohjelmaa. Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa hanketta EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF) osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. 

Tutustu hankkeeseen myös internetsivulla: Mielihyvin duunissa 2.0