Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

27.9.2023 Uutinen

Sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulakien mukaisten kuljetuspalvelujen käytänteet muuttuvat 1. lokakuuta alkaen

Pohjois-Savon hyvinvointialue on kilpailuttanut sosiaalihuoltolain ja vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut. Uuden sopimuksen myötä kuljetuspalvelujen käyttöön tulee muutoksia 1.10.2023 alkaen. Kuljetuspalvelua voivat käyttää ikääntyneet, muut liikkumiseen tukea tarvitsevat ja vammaiset asiakkaat, joille on myönnetty oikeus palveluun.

Kuljetuspalvelua voi käyttää asiointi- ja virkistysmatkoihin voimassa olevan kuljetuspalvelupäätöksen mukaisesti. Matkustusoikeus ja henkilöllisyys todennetaan jatkossa kuljettajalle henkilökortilla, passilla tai Kela-kortilla (ei tarvitse olla kuvallinen). Asiakkaiden käytössä mahdollisesti olleet taksikortit poistuvat.

Kyydit tilataan Matkojenyhdistelykeskuksesta

Kuljetuspalvelumatkat tilataan Sansian Matkojenyhdistelykeskuksesta (MYK). Meno- ja paluukyydit on tilattava viimeistään 1,5 tuntia ennen toivottua lähtöaikaa arkisin klo 7–17 numerosta 017 183 183. Puhelu ja jonotus maksavat paikallispuhelun verran. Tilauksen voi tehdä myös sähköpostitse edellisenä arkipäivänä klo 14 mennessä osoitteesta kuljetukset@sansia.fi. Ennakkoon tiedossa olevat iltaisin ja viikonloppuisin tapahtuvat kuljetuspalvelumatkat tilataan MYK:sta sen aukioloaikana. 

Myös illalla, yöllä tai viikonloppuna yllättäen ilmaantuvat matkat tilataan numerosta 017 183 183. Puhelut yhdistyvät silloin Keski-Suomen Matkojenyhdistelykeskuksen hoidettavaksi. Sähköpostitse tilauksen voi tehdä suoraan osoitteeseen kuljetukset@jytaksi.fi. Tilaus on tehtävä viimeistään 1,5 tuntia ennen toivottua lähtöaikaa.

Omavastuuosuudet laskutetaan kerran kuussa

Muutokset asiakasmaksun perimisessä koskevat kaikkia kuljetuspalveluun oikeutettuja asiakkaita. Kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuutta ei enää makseta suoraan kuljettajalle. Pohjois-Savon hyvinvointialue laskuttaa kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuudet asiakasmaksuna kuukausittain erillisellä laskulla.

Kuljetuspalvelumatkan hinta määräytyy matkan alku- ja päätepisteen perusteella julkisen liikenteen maksuja vastaavana. Saattajana toimiva henkilö matkustaa maksutta.

Katso myös:

Lisätiedot:

Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset (Iisalmi, Kiuruvesi, Rautavaara, Sonkajärvi, Vieremä):
Asiakasohjauksen esihenkilö Henna Rytkönen, henna.rytkonen(at)pshyvinvointialue.fi, puh. 040 712 1193

Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset (muut hyvinvointialueen kunnat):
Asiakasohjauksen esihenkilö Susanna Räisänen, susanna.raisanen(at)pshyvinvointialue.fi, puh. 044 718 7369

Vammaispalvelulain mukaiset kuljetukset:
Palveluyksikköjohtaja Sanna Suomi, sanna.suomi(at)pshyvinvointialue.fi, puh. 040 830 4340